Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι: Πώς από ποδοσφαιριστής & υπερμορφωμένος με μεταπτυχιακά μετατράπηκε σε ηγέτη των τζιχαντιστών

Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, ο ηγέτης των τζιχαντιστών κάποτε ήταν ντροπαλός, ευγενικός κι έπαιζε καλό ποδόσφαιρο! Στα 18 του χρόνια ήταν ο Μέσι του... Tobchi!
 

Ο ηγέτης της τζιχαντιστικής οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος» είναι κάτοχος πτυχίου, μεταπτυχιακού και διδακτορικού από το Ισλαμικό Πανεπιστήμιο της Βαγδάτης. Ο 44χρονος ηγέτης των Τζιαντιστών καταζητείται από το FBI ως τρομοκράτης από το 2011. Στην επικήρυξή του, η αμοιβή για τη σύλληψή του φτάνει τα 10 εκατ. δολάρια. Ωστόσο, η ζωή του ήταν εντελώς διαφορετική πριν μια 25ετία και το ποδόσφαιρο ήταν αυτό που του είχε αποσπάσει την προσοχή. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τι θα συνέβαινε στο μέλλον...

Ο εντυπωσιακός Ιρακινός επιθετικός μετατράπηκε σε έναν αδίστακτο τζιχαντιστή, τον πλέον καταζητούμενο άνθρωπο στον πλανήτη! Ηταν μέλος της ομάδας στο τοπικό τζαμί στη Βαγδάτη, παίκτης ήρεμος, πειθαρχημένος που δεν ήθελε τη βία ούτε εντός των γηπέδων! Ναι, μιλάμε για τον Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι που οι συμπαίκτες του χρόνια αργότερα θα σχολιάσουν «Ηταν ο δικός μας...Μέσι».

Ο Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι έζησε στη Βαγδάτη, όπου σπούδασε και έκανε το διδακτορικό του στο Ισλαμικό Πανεπιστήμιο. Επαιζε μπάλα με την ομάδα από το Τζαμί στο Tobchi, όμως το μυαλό του δεν ήταν στο να προχωρήσει στο αθλητικό κομμάτι! Στα 18 του χρόνια ήταν ένα ευγενικό παιχνίδι, έκανε τις προσευχές στο Τζαμί, αλλά και ηγούνταν της ποδοσφαιρικής ομάδας. Οι δραστηριότητες ήταν αρκετές, αλλά ο Αλ-Μπαγκντάντι είχε το βλέμμα του μόνο στη μπάλα.

Εξαιρετικός παίκτης, γρήγορος, έξυπνος και ο Αμπού Αλί, με τον οποίο έκανε μαζί προσευχή τονίζει: «Ηταν ο καλύτερός μας ποδοσφαιριστής, τον είχαμε ως ίνδαλμα». Ωστόσο, η μπάλα τον έχασε και ο πρώην ενθουσιώδης ποδοσφαιριστής κατάφερε μέσα σε μια τριετία να μετατρέψει ένα περιθωριακό κίνημα στην καλύτερα εξοπλισμένη χρηματοδοτούμενη πολιτοφυλακή της σύγχρονης εποχής. Ακόμα κι αν σκοτωθεί, ο 44χρονος έχει δημιουργήσει μια οργάνωση που είναι πιθανό να  αποτελεί τον εχθρό της Δύσης για τα επόμενα χρόνια! Οι δεκαετίες πέρασαν, ο ντροπαλός κι ευγενικός ποδοσφαιριστής… μεταλλάχθηκε και πλέον έμειναν μόνο οι μαρτυρίες πρώην συμπαικτών του για την ξέγνοιαστη ποδοσφαιρική ζωή!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ