Προκλητικό βίντεο γύρισαν οι νέοι ιδιοκτήτες στο σπίτι όπου ο Όσκαρ Πιστόριους σκότωσε την πανέμορφη αγαπημένη του‏

Δύο Νοτιοαφρικανοί που νοικιάζουν το σπίτι που κάποτε ανήκε στον Όσκαρ Πιστόριους όπου ο παραολυμπιονίκης σκότωσε τη σύντροφό του το 2013 μεταφόρτωσαν στο Διαδίκτυο ένα βίντεο που τράβηξαν στο εσωτερικό της οικίας αυτής κατά τη διάρκεια του οποίου διατυμπανίζουν την επιθυμία τους να οργανώσουν δεξιώσεις εκεί. 

Όπως μετέδωσαν νοτιοαφρικανικά μέσα ενημέρωσης, οι δύο συνεργάτες, ο Ντέιβιντ Σκοτ, 33 ετών και ο Καγκίσο Μοκοάπε, 23 ετών, νοικιάζουν το τεράστιο και πολυτελές ακίνητο στην Πρετόρια, όπου η Ρίβα Στέενκαμπ άφησε την τελευταία της πνοή αφού την πυροβόλησε ο Πιστόριους τον Φεβρουάριο του 2013.

 «Πρόκειται αναμφίβολα για τον κατάλληλο χώρο για να οργανώσει κανείς μια βραδιά. Ο Όσκαρ κατασκεύασε αυτή την οικία για να υποδέχεται» κόσμο, υποστήριξε ο Ντέιβιντ Σκοτ στο βίντεο που μεταφορτώθηκε στο YouTube, την ώρα μάλιστα που ανοίγει ένα κουτάκι μπίρα. «Όλα τα Σαββατοκύριακα, θα διασκεδάζουμε εδώ» προσθέτει ο Καγκίσο Μοκοάπε. Ο Όσκαρ Πιστόριους αναγκάστηκε να πουλήσει το σπίτι του για να πληρώσει τα έξοδα του δικηγόρου του. Τον περασμένο χρόνο κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια και εκτίει ποινή φυλάκισης 5 ετών. Ο ίδιος επιμένει ότι σκότωσε τη σύντροφό του κατά λάθος, καθώς νόμιζε ότι ήταν ληστής που είχε μπει στο μπάνιο του σπιτιού για να κρυφτεί.

 Στο βίντεο που μπορεί κανείς να δει στο YouTube, οι δύο ενοικιαστές, εμφανώς ζαλισμένοι από την κατανάλωση αλκοόλ, παρουσιάζουν το επιβλητικό κτίσμα. Μόλις μπαίνει στο μπάνιο όπου η Στέενκαμπ σκοτώθηκε, ο Ντέιβιντ Σκοτ δίνει τη δική του εκδοχή των γεγονότων. «Είχαν μια διαμάχη (...) Εκείνος στράφηκε εναντίον της, εκείνη το έβαλε στα πόδια, κλείστηκε στο μπάνιο» περιγράφει ο Σκοτ. Εκείνη του «είπε ότι θα τηλεφωνούσε σε κάποιον και εκείνος πυροβόλησε. Έτσι εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα» προσέθεσε με σιγουριά. 

Για το βίντεο, που έχει προκαλέσει σάλο στο Διαδίκτυο, ο Σκοτ εξήγησε ότι τις εικόνες κατέγραψε το τηλεοπτικό δίκτυο Netwerk24. «Ήρθαν για να μας πάρουν συνέντευξη με στόχο να προβάλουμε την επιχείρησή μας» σημείωσε στην εφημερίδα Rekord. 

«Ήμασταν χαλαροί και είπαμε τη γνώμη μας τη στιγμή που μας είπαν ότι δε μας μαγνητοσκοπούσαν». Σύμφωνα με τον ενημερωτικό ιστότοπο News24, ο Ντέιβιντ Σκοτ ζήτησε συγγνώμη και αναγνώρισε ότι το μήνυμα που έστειλαν μέσω του βίντεο ήταν «απόλυτα άτοπο». Η εκπρόσωπος τύπου της οικογένειας Πιστόριους, Ανελιέζ Μπούργκες, χαρακτήρισε το βίντεο «περίεργο», έγραψε η εφημερίδα The Star. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ