Made in Greece η Δάφνη Βαλέντε & τα φανταστικά κοσμήματα της που ξεπούλησαν στο εξωτερικό - 30 χρόνια δημιουργικής καριέρας

Μια μεγάλη επιτυχία του Ελληνικού design στο εξωτερικό αποτελεί η συμμετοχή της Δάφνης Βαλέντε στην έκθεση 'Maison & Objet' στο Παρίσι, 4-8 Σεπτεμβρίου 2015.

Αυτό το τόσο δύσκολο καλοκαίρι για όλουs, η Δάφνη οπλισμένη με χρώματα, χιούμορ και αισιοδοξία, πήγε κόντρα στη εθνική μας κατάθλιψη, υλοποιόντας μια συλλογή κοσμημάτων με τυπωμένες οπτικές απάτες 'Trompe L'oeil' για το Καλοκαίρι 2016.

Στη δημιουργική διαδικασία της συλλογής, ξεκίνησε φτιάχνοντας χάρτινα κολάζ από φωτογραφίες διαμαντιών, τα οποία στη συνέχεια εκτυπώθηκαν ψηφιακά σε πλέξιγκλας, κόπηκαν με laser και πήραν σχήμα σε καλούπι. Όλα τα μεταλικά στοιχεία είναι ασήμι 925, οι χάντρες είναι επιμεταλλωμένοι αιματήτεs και η υψηλών προδιαγραφών κατασκευή, έγινε σε ένα υπερσύγχρονο Ελληνικό εργοστάσιο.

Το τελικό αποτέλεσμα δίνει την εντύπωση ότι βλέπει κανείς ένα εντυπωσιακό και πολύτιμο κόσμημα, αλλά είναι απλά μια ψευδαίσθηση!

Στην έκθεση αναγνωρίστηκε η μοναδική πρωτοτυπία της ιδέας, το χιούμορ, η άψογη ποιότητα και η σημασία στην λεπτομέρεια, έγιναν πωλήσεις σε Galeries και Concept stores, βρέθηκε αντιπρόσωπος για την Ιαπωνία και η Δάφνη έγινε δεκτή να συμμετάσχει στην έκθεση αξεσουάρ μόδας ‘Premiere Classe’ στο Παρίσι την επόμενη σαιζόν. 

Η συλλογή αυτή δηλώνει απερίφραστα ότι ‘Ότι λάμπει, δεν είναι χρυσός’, μπορεί να περιγραφεί ως ‘Τα νέα κοσμήματα του Αυτοκράτορα’, αποτελεί δε μια μεγάλη επιβράβευση για την Ελληνίδα σχεδιάστρια που συμπληρώνει φέτος 30 χρόνια δημιουργικής καριέρας, τα κοσμήματα της οποίας όπως ανέφερε στο Eirinika ''ταξίδεψαν'' σε Γαλλία, Ιταλία, Ρωσία & Δανία.

Το best seller της συλλογής

Τα κοσμήματα της Δάφνης για το Χειμώνα 2015-16 πωλούνται αποκλειστικά στα καταστήματα GEELIST σε Κολωνάκι, Γλυφάδα, Κηφισιά και Θεσσαλονίκη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ