Ένα φανταστικό κοτόπουλο για σήμερα: Με ρόδι, μουστάρδα, δενδρολίβανο

Και ποιος δεν αγαπάει το κοτόπουλο, ιδίως όταν είναι ζουμερό και μυρωδάτο.

Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 20 λεπτά
Υλικά για 2 άτομα

Υλικά

-2 στήθη κοτόπουλο (200 γρ. το ένα) χωρίς την πέτσα, κομμένα στα δύο
-1/2 κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο
-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-1/4 φλιτζανιού ζωμό κότας φρέσκο
-1/4 φλιτζανιού χυμό από ρόδι
-1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη μαύρη
-1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-1 φέτα μπέικον ψιλοκομμένη
-1 κουτ. σούπας μουστάρδα τύπου Dijon
-1 κουτ. γλυκού ξίδι λευκό
-αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε καλά το κοτόπουλο και το πασπαλίζουμε με το κύμινο. Ζεσταίνουμε σε τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε καλά τα φιλέτα σε μέτρια φωτιά, για 8 λεπτά περίπου την κάθε πλευρά. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και προσθέτουμε το μπέικον, το δεντρολίβανο και το σκόρδο. Σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμα και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τα υγρά να μειωθούν μέχρι να πάρουν παχύρρευστη μορφή. Σερβίρουμε περιχύνοντας με τη σάλτσα.

Πηγή: thecookbook.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ