Πολωνία: Υποψήφιος πρωθυπουργός «βρίσκει» χολέρα στους πρόσφυγες - "μούτρα" κάνουν οι Βρυξέλλες

Ένας Πολωνός πρώην πρωθυπουργός με μεγάλες πιθανότητες να αναλάβει σύντομα και πάλι πρωθυπουργός δήλωσε ότι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες μεταφέρουν χολέρα και παράσιτα στην Ευρώπη, προκαλώντας έντονα αρνητικά σχόλια στις Βρυξέλλες, όπου κατηγορείται ως φιλοναζιστής.

Ο Γιαροσλάβ Κατσίνσκι, α αρχηγός του δεξιού κόμματος Νόμος & Τάξη, ο οποίος συγκυβέρνησε με τον αδελφό του Λεχ ως πρόεδρο της Δημοκρατίας την πρώτη δεκαετία του 21ου αιωνα.

Μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση την Τρίτη 13 Οκτωβρίου, ο κ. Κατσίνσκι δήλωσε ότι η είσοδος στην Πολωνία μεταναστών και προσφύγων δημιουργεί «σοβαρά προβλήματα υγείας επειδή υπάρχουν ενδείξεις ότι μεταφέρουν πολύ επικίνδυνες αρρώστιες τις οποίες δεν έχουμε δει στην Ευρώπη από πολύ καιρο. Κρούσματα χολέρας στα ελληνικά νησιά, δυσεντερίας στη Βιέννη, διάφορους τύπους παρασίτων, πρωτοζώων που δεν είναι επικίνδυνοι στον οργανισμό αυτών των προσφύγων από τη Μέση Ανατολή αλλά μπορεί να είναι επικίνδυνοι για μας.

Βουλευτικές εκλογές γίνονται στην Πολωνία στις 25 Οκτωβρίου και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν να προηγείται το κόμμα του κ. Κατσίνσκι με 36%, δώδεκα μονάδες μπροστά από την Πλατφόρμα, το κεντροδεξιό κόμμα του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

ΠΗΓΗ: tovima.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ