Οι ιδανικές τροφές για αντοχή στην προπόνηση - Για να έχεις σούπερ αντοχή!

«Φάε τις σωστές τροφές για αντοχή πριν από µια προπόνηση για να ασκηθείς δυνατά µέχρι το τέλος και να έχεις αντοχή», τονίζει η Cynthia Sass, R.D.N., συγγραφέας του Slim Down Now.

• Φακές

Ο σίδηρός τους βοηθά την παραγωγή αιµοσφαιρίνης, η οποία µεταφέρει οξυγόνο στο αίµα σου. Σε µελέτη βρέθηκε ότι ποδηλάτες που έφαγαν φακές άντεξαν 20 λεπτά παραπάνω από εκείνους που  επέλεξαν ένα άλλο σνακ.

• Χυµός παντζαριού:
Μελέτες δείχνουν πως µπορεί να σε βοηθήσει να ασκηθείς κατά 14% περισσότερο. Τα νιτρώδη στο παντζάρι µειώνουν την ανάγκη των µυών σου για οξυγόνο και έτσι αντέχεις περισσότερο στο κουραστικό κοµµάτι πριν από τις διατάσεις της αποθεραπείας.
• Μέλι

Περίχυσε µία µπανάνα µε 1 κ.σ. µέλι για να επωφεληθείς από την αργή απελευθέρωση των φυσικών σακχάρων, τα οποία το σώµα σου µετατρέπει σε ενέργεια.

• Στρογγυλές πιπεριές


Όταν η άσκηση έχει διάρκεια, το σώµα σου χρησιµοποιεί το αποθηκευµένο λίπος και τους υδατάνθρακές του για καύσιµα. Για να αξιοποιήσεις το λίπος –και να διώξεις την κούραση–, χρειάζεσαι µια επαρκή ποσότητα βιταµίνης C στο αίµα σου. Η πιπεριά έχει πάνω από τη διπλάσια ποσότητα συγκριτικά µε το πορτοκάλι.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ