Σάλος στην Ολλανδία: Έβαλαν τα παιδιά να διαλέξουν ανάμεσα σε παιγνίδι & απορρυπαντικό - Δείτε πως

Στην Ολλανδία, καταγράφονται κατά μέσο όρο περίπου 7.500 ατυχήματα κατ' οίκον που εμπλέκουν κακή χρήση των απορρυπαντικών και στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι «πρωταγωνιστές» είναι μικρά παιδιά.   

Με αφορμή τη δυσάρεστη αυτή στατιστική, η κυβέρνηση της χώρας προκειμένου να ευαισθητοποιήσει και να επιστήσει περισσότερο την προσοχή πάνω στο θέμα, κυκλοφόρησε σχετικό βίντεο στο οποίο κρούει το καμπανάκι στους γονείς.  

Το concept ήταν απλό- τοποθέτησαν νήπια μπροστά από ένα τραπέζι, στο οποίο επάνω υπήρχαν ένα απορρυπαντικό κι ένα παιχνίδι. Χρησιμοποιώντας κρυφή κάμερα, αισθητήρες για το βλέμμα των παιδιών κι ένα μόνιτορ που μετρούσε τους καρδιακούς παλμούς, μελετήθηκε ποιο από τα δύο αντικείμενα βρήκαν τα μωρά πιο ελκυστικό.  

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, πάνω από το 50% των παιδιών που συμμετείχαν στο πείραμα έδειξε να έλκεται από το χημικό προϊόν που υπήρχε στο τραπέζι, με το 82% εξ' αυτών μάλιστα να δείχνει καθαρή προτίμηση ειδικότερα σε λευκαντικά προϊόντα.   Το διαφημιστικό καταλήγει με την πρόταση «Μην δίνετε στα παιδιά την επιλογή».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ