Chris & Tonia: Το δίδυμο που θα λάμψει στην εβδομάδα μόδας - Αποκλειστική συνέντευξη μια ανάσα πριν το Show AXDW

Το σχεδιαστικό δίδυμο Chris & Tonia συμμετέχει για δεύτερη φορά στην AXDW και θα παρουσιάσει τη συλλογή Venus για την Άνοιξη-Καλοκαίρι 2016. 

Πηγή έμπνευσης είναι η θεά Αφροδίτη από όπου προκύπτει και το όνομα της συλλογής.

Κλασικά χρώματα συνυπάρχουν με την προσεγμένη ραφή με στόχο η γυναίκα του σήμερα να μεταμορφωθεί σε σύγχρονη Αφροδίτη.

Βρήκαμε τον Χρήστο Στρατικόπουλο στο υπέροχο κατάστημα του ''Μπαρόκ'', και με χαρά μας  μίλησε για την νέα του συλλογή Venus. 

Πως προέκυψε το σχεδιαστικό δίδυμο Chris & Tonia;
Με την Τόνια είμαστε από την ίδια περιοχή και γνωριζόμαστε πάρα πολλά χρόνια. Συμπτωματικά εγώ έραβα τα ρούχα μου στο εργαστήριο της, έτσι προέκυψε και η συνεργασία στο σχέδιο.

Έκανα κάποια σχέδια εγώ, έκανε κάποια και η Τόνια, οπότε είπαμε να βγάλουμε μια σειρά από κοινού.  

Χρήστος Στρατικόπουλος

Συμπίπτει λοιπόν το σχεδιαστικό σας στυλ; 
Θα έλεγα πως αλληλοσυμπληρωνόμαστε. Ακόμα και εκεί που είμαστε διαφορετικοί πάντα βρίσκομαι τον τρόπο στο τέλος να βγει ένα αποτέλεσμα το οποίο μας βρίσκει και τους δύο σύμφωνους

Στο Athens Xclusive Designers Week - AXDW,  θα παρουσιάσετε μια συλλογή με την ονομασία Venus. Ποια ήταν η πηγή έμπνευση σας; Τι σημαίνει για εσάς σχεδιαστικά η θεά Αφροδίτη;
Όπως πολύ σωστά είπες η πηγή έμπνευση μας είναι η θεά Αφροδίτη. Για εμένα και την Τόνια, η θεά Αφροδίτη είναι η θεά του αισθησιασμού, του έρωτα και της σαγηνευτικότητας, οραματιζόμαστε λοιπόν κάπως έτσι και την γυναίκα του σήμερα, σαν μια σύγχρονη Αφροδίτη. 

Τόνια Βαρβέρη

Η σύγχρονη γυναίκα όμως εκτός από σαγηνευτική θα πρέπει να νιώθει και άνετη. Η συλλογή σας της δίνει αυτήν την δυνατότητα; Μπορεί να συνδυάσει αισθησιασμό και άνεση;
Τα ρούχα που έχουμε σχεδιάσει είναι πολύ άνετα. Είναι μια συλλογή ready to wear, είναι δηλαδή ευκολοφόρετη σειρά.

Λόγω πασαρέλας φυσικά θα δείτε κάποια κομμάτια με περισσότερες υπερβολές, αλλά παρόλα αυτά είναι μια συλλογή με σύγχρονες γραμμές, δεν είναι αρχαιοελληνικού τύπου για παράδειγμα. Η συγκεκριμένη συλλογή θα έλεγα ότι φοριέται από το απόγευμα και μετά, είναι cocktail ρούχα

Θα υπάρξει συλλογή η οποία να μπορεί να φορεθεί από το πρωί; 
Φυσικά, θα υπάρχει και μια δεύτερη συλλογή, αλλά για την ώρα και για το διαγωνιστικό κομμάτι του Xclussive είναι καθαρά σχεδιαστικό οπότε είναι και τα ρούχα πιο περίεργα.

Παρόλα αυτά ακόμα και σε αυτήν την συλλογή, υπάρχουν κομμάτια, όπως ολόσωμες φόρμες, ζιπ κιλότ, κοντά σόρτς και κορμάκια τα οποία και αυτά μπορούν να φορεθούν από το πρωί. 

Ποιες είναι οι τάσεις για την Άνοιξη - Καλοκαίρι του 2016; Ποια χρώματα επικρατούν στην συλλογή σας; 
Είμαι προτείνουμε λευκό, χρυσό και ένα πολύ ιδιαίτερο ροζ αντικέ.

Εξακολουθούν να κυριαρχούν τα loose ρούχα σαν τάση;
Ναι, έχει αρκετές κουφόπιετες και αρκετά loose γραμμές. 

Πολύ ενδιαφέρουν παρουσιάζουν και όλα τα αξεσουάρ της συλλογής. 
Ναι η αλήθεια είναι πως το έχουμε ψάξει πάρα πολύ. Τα κοσμήματα της συλλογής είναι ελληνικά και είναι φτιαγμένα από λευκό μάρμαρο, είναι η σειρά marmarometry και η σχεδιάστρια είναι η Νεφέλη Ξένια. 

Οι τσάντες της συλλογής είναι χειροποίητες από την σειρά kaleidotales, τα οποία δημιουργεί συνεργάτιδα μας από το Μιλάνο. 

Τα παπούτσια της συλλογής είναι Γιάνναρης, ελληνικά και δερμάτινα, τα οποία είναι φτιαγμένα πάνω στην συλλογή

Λίγα λόγια για τους σχεδιαστές:


Το σχεδιαστικό δίδυμο Chris & Tonia προέρχεται  από διαφορετικά πεδία επιστημών με κοινό πάθος και αγάπη για τη μόδα.

Ο  Χρήστος Στρατικόπουλος έχοντας 2 μεταπτυχιακά στο κομμάτι των οικονομικών και όντας επιχειρηματίας 4 καταστημάτων λιανικής και ενός εκτενούς δικτύου χονδρικής, αποφάσισε τα τελευταία 2 χρόνια να σχεδιάζει τη δική του συλλογή.

Η Τόνια Βαρβέρη, είναι τελειόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής Ιωαννίνων σπούδασε σχέδιο μόδας στο Ι.Ε.Κ. ΔΟΜΗ και στη συνέχεια στη σχολή Zer Fam ως πατρονίστ μοντελιστ και σχεδιάστρια μόδας.

Παράλληλα με τις σπουδές δούλευε στο εργαστήριο ραπτικής της μητέρας της ,επίσης σχεδιάστριας μόδας, Αγγελικής Βαρβέρη. Έχοντας το δικό τους πελατολόγιο ασχολούνται με την κατά  παραγγελία ραφή

Τη συλλογή μπορείτε να βρείτε: 
Mparok Boutique  Δυρραχίου 32 Σεπόλια και σύντομα σε επιλεγμένα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210 6221447
Facebook Page: Mparok Boutique
Instagram:chrisstratikopoulos

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ