Άνδρες: Μην φοράτε στενά εσώρουχα στον ύπνο – Κοιμηθείτε γυμνοί για να είστε πιο γόνιμοι

Οι άντρες που κοιμούνται φορώντας στενά εσώρουχα μπορεί να βλάπτουν τα σπερματοζωάριά τους και να μειώνουν τη γονιμότητά τους, προειδοποιούν επιστήμονες από τις ΗΠΑ.

Στην πραγματικότητα, αν θέλουν να αποκτήσουν παιδιά, το ιδανικό είναι να κοιμούνται χωρίς να φορούν καθόλου εσώρουχα, λένε οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Στάνφορντ και το Εθνικό Ίδρυμα Υγείας Παίδων & Ανθρώπινης Ανάπτυξης (NICHD) των ΗΠΑ.

Όσον αφορά την ένδυσή τους την ημέρα, πρέπει να επιλέγουν φαρδιά και άνετα μποξεράκια, ώστε να εξασφαλίζουν ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου θα είναι οι όρχεις τους δροσεροί.

Στους παράγοντες που προκαλούν κατάτμηση του DNA στο σπέρμα συμπεριλαμβάνονται το οξειδωτικό στρες στον οργανισμό, η πλούσια σε λιπαρά διατροφή, το κάπνισμα, η αυξημένη θερμοκρασία των όρχεων κ.λπ.

Οι επιστήμονες που πραγματοποίησαν την παρούσα μελέτη, πιστεύουν ότι τα ευρήματά τους οφείλονται στην υπερθέρμανση των όρχεων όπου παράγονται τα σπερματοζωάρια.

Η νέα μελέτη, που θα παρουσιασθεί στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής (ASRM 2015) στη Βαλτιμόρη, απηχεί τα ευρήματα προγενέστερων που έχουν δείξει πως οτιδήποτε υπερθερμαίνει τους όρχεις (από το λάπτοπ στα γόνατα έως τα στενά τζην) πλήττει την ανδρική γονιμότητα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ