20 λεπτά μας περίμενε το κουαρτέτο - Ολοκληρώθηκε πάντως το κρισιμότατο meeting με τους θεσμούς

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο, στο Hilton, η συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των Θεσμών, με αντικείμενο την πορεία υλοποίησης των προαπαιτούμενων για την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ.ευρώ.

 

Οι πρώτοι Έλληνες υπουργοί που πήραν την ''κρυάδα'' ήταν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.

Αποχωρώντας ο κ.Τσακαλώτος πεσήμανε ότι "ήταν η πρώτη εισαγωγική συνάντηση", ανώ το απόγευμα οι συζητήσεις θα συνεχιστούν με τον υπουργό Οικονομίας Γ.Σταθάκη.

Το ραντεβού ήταν προγραμματισμένο για τις 9:00. Πρώτος από την ελληνική αντιπροσωπεία έφτασε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στις 9:10, χωρίς να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους, λέγοντας απλώς μία ευγενική «καλημέρα» στους εκπροσώπους του Τύπου.

Με καθυστέρηση σχεδόν μισής ώρας έφτασε στο ξενοδοχείο «Χίλτον» και ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης. "Δεν νομίζω πως συνδέεται η αναβολή του EuroWorking Group με την διαπραγμάτευση", δήλωσε προσερχόμενος ο υπουργός Επικρατείας. Αυτή πάντως η αργοπορία των υπουργών της κυβέρνησης προκάλεσε εκνευρισμό στους δανειστές.

Με το σακίδιο στον ώμο ο ΥΠΟΙΚ Ευκλείδης Τσακαλώτος

Με μισή ώρα καθυστέρηση έφτασε ο Αλέκος Φλαμπουράρης

Χαλαρά τα μέτρα ασφαλείας στο «Χίλτον»
Μπορεί η περιοχή γύρω από το ξενοδοχείο «Χίλτον», όπου γίνονται οι συναντήσεις υπουργών-δανειστών, να είναι γεμάτη αστυνομικούς, ωστόσο τα μέτρα ασφαλείας σε καμία περίπτωση δεν θυμίζουν αυτά των προηγούμενων περιόδων, όταν το σημείο ήταν απροσπέλαστο και το ξενοδοχείο θύμιζε φρούριο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ