Επιστροφή στα παλιά με εντολή γιατρού: Γεννήστε στα 20 για να βγάλετε υγιή παιδιά!

Η πολιτική είναι περίπλοκη ενώ η βιολογία είναι απλή. Ό,τι και να συμβαίνει οφείλουμε να ενημερώνουμε τους ανθρώπους για την γονιμότητα, προτού είναι πολύ αργά.

Θα έπρεπε να γεννάμε παιδιά στα 20;

Η ερώτηση αυτή απασχολεί επιστήμονες, ερευνητές και διεθνή fora. Έτσι, στο Pembroke College του Cambridge συγκεντρώθηκαν ιστορικοί και experts της γονιμότητας για να συζητήσουν το καυτό θέμα που απασχολεί τον τελευταίο χρόνο,  το αν είναι δηλαδή σωστό να κάνει κανείς παιδιά πολύ αργά. 

Μήπως είναι και επικίνδυνο; Μια φορά κι έναν καιρό κάναμε παιδιά όταν ήμασταν πολύ νέοι.

Η Demi Moor έγκυος

Ως γνωστόν οι άνδρες μπορούν να κάνουν παιδιά μέχρι τα βαθιά τους γεράματα (βλ. Βουτσάς)

Ωστόσο, όπως λένε όλες οι στατιστικές, οι άνδρες που φέρνουν στον κόσμο παιδιά μετά τα 40, διακινδυνεύουν την υγεία του παιδιού τους, γιατί το σπέρμα τους είναι λιγότερο υγιές.

Αντίθετα, η γυναίκα μετά τα 35 βλέπει τη γονιμότητα της να πέφτει δραματικά, με αποτέλεσμα αρκετοί γιατροί της εξωσωματικής να μην δέχονται να αναλαμβάνουν γυναίκες που είναι πολύ μεγαλύτερες από τα 40. 

Η Jessica Biel έγκυος

Όταν τα ζευγάρια έκαναν παιδιά μετά 20 και 30 δεν υπήρχαν τέτοιου είδους προβλήματα. Τώρα όμως που οι περισσότεροι αποφασίζουν να γίνουν γονείς μετά τα 30, αυτό έρχεται σε αντίθεση με την υγιή αναπαραγωγική τους ικανότητα. Εξαιτίας όλων αυτών των νέων κοινωνικών συνθηκών, οι ειδικοί συμβουλεύουν τα ζευγάρια για τα οφέλη της γέννησης των παιδιών τους όσο νωρίτερα γίνεται. Πιο υγιείς και νέοι οι γονείς, πιο υγιή και τα παιδιά.

Όπως γράφει ο Allan Pacey, ένας διάσημος Βρετανός ανδρολόγος, ΝΑΙ, προτιμότερο θα ήταν να κάνουμε παιδιά όσο διανύουμε ακόμα την δεκαετία των 20. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αρχίσουμε να εκπαιδεύουμε από την αρχή τα παιδιά μας και να τα κατευθύνουμε σε σχολειά και πανεπιστήμια ακόμα και στους χώρους εργασίας τους προς αυτόν τον δρόμο, δηλαδή να σκεφτούν εγκαίρως να γίνουν γονείς. Τα παιδιά θα είναι πιο ευτυχισμένα γιατί οι γονείς τους θα είναι νεότεροι και πιο κεφάτοι για να τους μεγαλώσουν, αφήνοντας τις έγνοιες της καριέρας για λίγο αργότερα κι όχι την έγνοια της οικογένειας.

 

Πηγή: telegraph.co.uk

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ