Το Mini John Cooper κέρδισε την πρώτη θέση στην ψηφοφορία αναγνωστών του «sport auto»

Το Mini John Cooper Works στην ετήσια ψηφοφορία αναγνωστών του περιοδικού «sport auto», κέρδισε την πρώτη θέση στην κατηγορία εισαγόμενων μικρών αυτοκινήτων.

Το John Cooper Works κινεί ο ισχυρότερος κινητήρας που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε μοντέλο παραγωγής της βρετανικής premium μάρκας: πρόκειται για το 2λιτρο, 4κύλινδρο σύνολο βενζίνης με τεχνολογία TwinPower Turbo που αποδίδει 231 ίππους (κατανάλωση στον ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών EU: 6,7 λτ/100 χλμ, εκπομπές CO2 μικτού κύκλου: 165 γρ/χλμ).

Οι τεχνολογίες κινητήρα, ανάρτησης και αεροδυναμικής προέρχονται από το μηχανοκίνητο αθλητισμό, ενώ τα αποκλειστικά χαρακτηριστικά και η φιλοσοφία του στοχεύουν καθαρά στη διασκεδαστική οδήγηση.

Σε συνδυασμό με το 6άρι μηχανικό κιβώτιο, το Mini John Cooper Works επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε 6,3’’ αγγίζοντας την τελική ταχύτητα των 246 χλμ/ώρα. Επίσης διατίθεται προαιρετικά με το 6τάχυτο σπορ κιβώτιο Steptronic.

Τα βραβεία «sport auto award» χρονολογούνται από το 1980 και είναι από τις μακροβιότερες διακρίσεις στο χώρο του αυτοκινήτου. Φέτος 13.601 αναγνώστες ψήφισαν σε 30 κατηγορίες 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ