Ολάντ: Η Γαλλία θα στηρίξει οικονομικά την χώρα - Ζήτω η Ελλάδα, ζήτω η Γαλλία, ζήτω η φιλία μας!

Ομιλία του προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας στη Βουλή των Ελλήνων - «Τα πάντα μπορεί να χάσει ένας λαός εκτός από τον πολιτισμό. Είναι η ψυχή του» - Πρόεδρος Βουλής: Η κρίση έχει δημιουργήσει δραματικές κοινωνικές συνέπειες στο όνομα των πολιτικών που επιβλήθηκαν για τη μείωση του χρέους.

14:15  Ολάντ: Ζήτω η Ελλάδα, ζήτω η Γαλλία, ζήτω η φιλία μας 
Με τη ολοκλήρωση της ομιλίας του στην Βουλή ο κ. Ολάντ είπε για ακόμα μια φορά ότι θέλει να εκφράσει την αλληλεγγύη και την στήριξή του στην Ελλάδα. «Ζήτω η Ελλάδα, ζήτω η Γαλλία, ζήτω η φιλία μας» είπε και καταχειροκροτήθηκε!

14:10 
Ο κ. Ολάντ έκανε λόγο για την δημιουργία hot spots.
Δεν μπορούμε είπε να αφήσουμε να περνάνε από την Τουρκία άτομα που δεν πρέπει να περάσουν στην Ευρώπη. Η κα Μέρκελ πήγε στην Τουρκία και στο όνομα της Ευρώπης ξεκίνησε την συνεργασία. Η Γαλλία θα διαθέσει προσωπικό και μέσα για να στηρίξει την Ελλάδα».

14:07 Ο κ.Ολάντ είπε ακόμα ότι η Ελλάδα είναι στην πρώτη γραμμή όσον αφορά στις ροές των προσφύγων. 

 

14:06 Η Γαλλία θα στηρίξει οικονομικά και τεχνικά την Ελλάδα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης. Ολα αυτα τα θέματα είναι ευαίσθητα και η Γαλλία είναι διατεθειμένη να σας βοηθήσει στην διατήρηση των περιουσιακών στοιχείων του κράτους. 

14:05 «Θα ήθελα να γίνει η Γαλλία η πρώτη χώρα υποδοχής ελλήνων φοιτητών», είπε ακόμα ο κ. Ολάντ. 

14:03 Για την οικονομία είπε ότι θα κάνει έκκληση στους Γάλλους επιχερηματίες να βοηθήσουν και να συνεισφέρουν. Είπε ακόμα ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε να επιστρέψουν οι επενδύσεις. Θέλω να αποκτήσουν εμπιστοσύνη οι Γάλλοι επιχειρηματίες στην οικονομία της Ελλάδας, είπε χαρακτηριστικά.

 

13:57 Αναφερόμενος στην συμφωνία είπε ότι «χρειάζεται αλληλεγγύη της Ευρώπης αλλά και θα πρέπει να δούμε τι θα γίνει από εδώ και πέρα. Υπάρχουν τα 35 δισ ευρώ για τις επενδύσεις. Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι καθοριστικές και η Ελάδα θα αντιμετωπίσει την αξιολόγηση των δεσμεύσεών της. Αυτό που γράφτηκε στην συμφωνία είναι καθοριστικό. Για να μην θιγούν τα θεμελιώδη δικαιώματα των οικογενειών της Ελλάδας. Και άκουσα το μήνυμα της ελληνικής κυβέρνησης», είπε ο Ολάντ.

13:55  Ο Γάλλος Πρόεδρος έκανε και πάλι αναφορά στη νύχτα της 12ης Ιουλίου λέγοντας ότι πολλές φορές χρειάζονται ώρες διαπραγματεύσεων. «Χρειάζονται ώρες για να κατανοήσεις κάποια πράγματα. Η πειθαρχία δεν αρκεί. Όταν μπήκα εκείνο το βράδυ της Συνόδου Κορυφής κοίταξα τους συναδέλφους μου και δεν ημουν σίγουρος αν θα μπορούσα να τους πείσω. Και νωρίς το πρωί όταν υπήχραν αμφιβολίες, τους ένιωσα ανήσυχους. Για τις συνέπειες να μην παραμείνει η Ελλάδα στην ΕΕ. Χρειάστηκαν επιχειρήματα και θέλω να χαιρετίσω την στάση του Αλέξη Τσίπρα», είπε χαρακτηριστικά.

13:53 
«Δεσμεύομαι ως Γάλλος και ως Ευρωπαίος.
Είμαι προοδευτικός. Από την αρχή στήριζα την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Χωρίς την Ελλάδα δεν θα υπήχρε ευρωζώνη και θα έχανε κάθε νομιμότητα», είπε ο Γάλλος Πρόεδρος.

13:50
Αναφερόμενος στην συμφωνία της 13ης Ιουλίου,
επαίνεσε τον πολιτικό κόσμο της χώρας για την ομοψυχία που έδειξε. «Εσείς πιστέψατε στην ευρωπαϊκή ιδέα και όλοι αυτοί που σας συμβούλευαν να φύγετε προσωρινά από την ευρωζώνη δεν τους ακούσατε».

 

13:49 
«Πρέπει πραγματικά να στηρίξουμε την δημοκρατία.
Ο ελληνικός λαός πηρε τον λόγο 3 φορές τους τελευταίους μηνες. Και η Ευρώπη σας κοιτούσε. Σταθήκατε στο ύψος των περιστάσεων», είπε ακόμα.

13:46  Και συνέχισε: «Είστε οι συνεχιστές της εθνοσυνέλευσης στην Επίδαυρο. Αντισταθήκατε στο ναζισμό, στον φασισμό. Η Γαλλία στάθηκε δίπλα στην Ελλάδα στις δύσκελες στιγμές της ιστορίας της. Το 1974 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής επέστρεψε στην Ελλάδα με το αεροσκάφος του Βαλερί Ζισκάρ Ντ' Εστέν».

13:45  Ο λόγος στον Γάλλο Πρόεδρο 
«Κατ αρχήν θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τα θερμά σας λόγια, για τα συλληπητήριά σας για την καταστροφή που έπληξε την χώρα μου. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Γαλλία γνωρίζει τέτοιες καταστροφές. Κι εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει αλληλεγγύη. Αυτό που μας ενώνει είναι οι κοινές μας αξίες. Νιώθω συγκίνηση που μου δίνετε το δικαίωμα να πάρω τον λόγο εδώ. Για κάθε ευρωπαίο η Βουλή της Ελλάδας είναι ένα σύμβολο. Από εδώ η δημοκρατία μπόρεσε να ξεπεράσει τα ευρωπαϊκά σύνορα. Η δημοκρατία είναι πάντα αγώνας. Στην Ελλάδα χρειάστηκαν γενιές για να εδραιωθεί η δημοκρατία»

13:42
Ειμαι βέβαιος κυριε προεδρε
οτι συμφωνείτε ότι δεν υπάρχει κανένα μέλλον για την Ελλάδα όσο απειλούνται για πλειστηριασμό τα σπίτια όσων μένουν εκεί με τις οικογένειές τους. 

13:41 
Έκανε αναφορά στους εκατομμύρια ανέργους νέους της Ελλάδας
αλλά και στο γεγονός όπως είπε ότι ο λαός μας έδειξε δείγματα αντίστασης. 13:39  Θερμό χειροκρότημα από την Ολομέλεια 

Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση. Σας υποδεχόμαστε ως εταίρο και ως φίλο της χώρας μας, είπε ο Πρόεδρος της Βουλής.

13:33  Υπο καταρρακτώδη βροχή έφτασαν στην Βουλή 
Κι ενω είχαν στήσει τους πάντες, Ολάντ και Τσίπρας έφτασαν στην Βουλή. Τον Γάλλο Πρόεδρο υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Προεδρος της Βουλής. 

16: 00 Εκδήλωση στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, όπου θα πραγματοποιηθεί τελετή ανακήρυξης του γάλλου προέδρου Ολάντ ως Επίτιμου Διδάκτορα.

17:00: Αφιξη του Φρανσουά Ολάντ στη Γαλλική Σχολή Αθηνών (Διδότου 6, Αθήνα) όπου θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους της γαλλικής κοινότητας και αμέσως μετά θα μεταβεί στην έδρα της Ελληνικής Πρωτοβουλίας Τεχνολογικών Σχηματισμών "Κοραλλία".

19.00: Αναχώρηση της γαλλικής αντιπροσωπείας από το Ελευθέριος Βενιζέλος για το Παρίσι.

Δείτε τι ανέβασε στο twitter

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ