Άνω - κάτω η Βουλή για τις άδειες των καναλιών: Απίστευτες κατηγορίες & κόντρες άνευ προηγουμένου

Αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία κατέθεσε η ΝΔ, επί 35 άρθρων (σε σύνολο 58 άρθρων) του νομοσχεδίου για τα ΜΜΕ.
 

Η ονομαστική ψηφοφορία επρόκειτο να διεξαχθεί στις 7, σύμφωνα με την ανακοίνωση του προεδρεύοντος του Σώματος, Δ. Κρεμαστινού, ωστόσο λίγο μετά τις 8.30 και κατόπιν έντονης διαφωνίας του Ε. Βενιζέλου με τον Β. Μεϊμαράκη, διεκόπη και ξανάρχισε λίγα λεπτά μετά.

Αντιπαράθεση μεταξύ του υφυπουργού Αθλητισμού και Πολιτισμού και των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων ΝΔ και Δημοκρατικής Συμπαράταξης Σ. Βούλτεψη και Αν. Λοβέρδου, προκάλεσαν οι αναφορές του Στ. Κοντονή σε απάντησή του στην ομιλία του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλου.

Ο κ. Κοντονής χαρακτήρισε «τερατολογίες μεγίστου βαθμού» τις κατηγορίες του Ευάγγελου Βενιζέλου «για νέα τζάκια που προσπαθεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».
«Δεν τους ενδιαφέρουν τα νέα τζάκια αλλά τα παλιά τζάκια, γιατί έχουν μαζί τους σχέσης αίματος και διαπλοκής, γιατί λειτουργούν μέχρι σήμερα κακομεταχειρισμένα. Το είδαμε 25 χρόνια τώρα με τις προσωρινές άδειες», επεσήμανε ο κ. Κοντονής και πρόσθεσε: «Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση επαναφέρει την κανονικότητα στο χώρο των ΜΜΕ. Στόχος του νομοσχεδίου είναι να γίνει νόμιμη αδειοδότηση, να καταργηθεί το καθεστώς 25 χρόνων προσωρινότητας, και να πάρουν όσοι θέλουν επενδύσεις, άδειες και συχνότητες που είναι περιουσιακό στοιχείο του ελληνικού λαού».

«Αυτή η κυβέρνηση επιτελεί κοινωνικό έργο με το να φροντίζει το δημόσιο να μην πηγαίνει στους τέσσερεις ανέμους και να πληρώσουν όσα τους αναλογούν», συνέχισε ο υφυπουργός Αθλητισμού που κατέληξε λέγοντας: «Αυτό το νομοσχέδιο ήταν προεκλογική δέσμευση της Αριστερής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Πρώτη φορά Αριστερά, κάνουμε πράξη αυτά που πρέπει να γίνουν, αυτά που έπρεπε να γίνουν εδώ και 25 χρόνια».

«Από την Αριστερά κράτησαν μόνο τον σταλινισμό», σχολίασε για την τοποθέτηση του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Στ. Κοντονή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Αν. Λοβέρδος. Κάνατε καριέρα σε αυτά τα ΜΜΕ που πολεμάτε, σχολίασε ο κ. Λοβέρδος, να συνηθίσετε τον ρόλο των ΜΜΕ, είπε κλείνοντας.

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ Σ. Βούλτεψη συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση δεν ενοχλείται που δημιουργεί κέντρο προπαγάνδας και θα πρέπει να παίρνουν άδεια από το δημόσιο μέσο που εργάζονται για να έχουν κι άλλη απασχόληση οι δημοσιογράφοι. «Φέρτε και τον Γεωργαλά που έφτιαξε υπηρεσία εποπτείας Τύπου», σχολίασε η κ. Βούλτεψη, εν μέσω αντιδράσεων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην αίθουσα.

Απαντώντας ο κ. Κοντονής είπε ότι η κυβέρνηση δέχεται και την κριτική και τον διάλογο, ενώ δεν έχει απαγορεύσει σε κανέναν να εκφράζεται όπως θέλει. «Όλοι θα ελέγχονται στον χώρο», είπε κλείνοντας.

Σημαντικές αλλαγές στο νομοσχέδιο την τελευταία στιγμή από τον Νίκο Παππά
Σε σημαντικές και συμβιβαστικές… αλλαγές στο νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών
προχώρησε πριν λίγο στην Ολομέλεια ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.
- Ικανοποίησε τα αιτήματα, που είχε θέσει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος να μπορεί το ΕΣΡ να αναθέτει σε εξειδικευμένες ελεγκτικές εταιρείες τον έλεγχος της ονομαστικοποίησης και του πόθεν έσχες των ενδιαφερομένων στις δημοπρασίες.
- Εξαίρεσε από τις νέες διατάξεις αδειοδότησης τους υφιστάμενους περιφερειακούς και τοπικής εμβέλειας τηλεοπτικούς σταθμούς που ανήκουν στην τοπική αυτοδιοίκηση.
- Για την αδειοδότηση των περιφερειακών σταθμών , πρόσθεσε στα κριτήρια, να λαμβάνονται υπόψη ο πληθυσμός, το ΑΕΠ και η μορφολογία του εδάφους.
- Επιτρέπει στους περιφερειακούς σταθμούς να μπορούν να συνδέονται μέχρι και με δύο παραγωγούς προγράμματος.
- το ΕΣΡ να μπορεί να ματαιώνει την διεξαγωγή δημοπρασίας εάν δεν υπάρχει ενδιαφέρον από ικανοποιητικό αριθμό ενδιαφέρον.
- Επίσης, για τη νόμιμη συγκρότηση σύνθεσης του ΕΣΡ καταργεί και τις επεκτάσεις θητειών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ