Τραγωδία με 4 νεκρούς & 49 τραυματίες όταν μια γυναίκα οδηγός έπεσε με φόρα σε θεατές παρέλασης

Τέσερις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων κι ένα αγόρι δύο ετών, έχασαν την ζωή τους και 49 άλλοι τραυματίστηκαν όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο συγκεντρωμένο πλήθος που παρακολουθούσε την παρέλαση του Πανεπιστημίου της Οκλαχόμα, στο Στιλγουότερ των ΗΠΑ.

Το δυστύχημα συνέβη λίγο μετά τις 10:30 το πρωί (τοπική ώρα). Η παρέλαση, που είναι γνωστή σαν "Πορτοκαλί Θάλασσα" (Sea of Orange), σηματοδοτεί την έναρξη των μαθημάτων του Πανεπιστημίου και κάθε χρόνο συγκεντρώνει χιλιάδες θεατές, πολλοί εκ των οποίων είναι ντυμένοι στα πορτοκαλί - το επίσημο χρώμα του Πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, ένα γκρί ΙΧ αυτοκίνητο μάρκας Hyundai Elantra, χρώματος γκρι, συγκρούστηκε πρώτα με μία αστυνομική μοτοσυκλέτα και στη συνέχεια έπεσε πάνω στο πλήθος, στη διασταύρωση του κεντρικού δρόμου και της λεωφόρου Hall of Fame στο Στιλγουότερ, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 130 χλμ. βορειοανατολικά της πόλης Οκλαχόμα.

Επί τόπου σκοτώθηκαν τρείς άνθρωποι και ένα αγόρι δύο ετών υπέκυψε λίγο αργότερα, μετά τη μεταφορά του σε νοσοκομείο.

Οκτώ από τους 49 τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και χρειάστηκε να μεταφερθούν αεροπορικώς σε νοσοκομεία.

Το αυτοκίνητο οδηγούσε η 25χρονη Αντάτσια Εϊβερι Τσάμπερς, η οποία συνελήφθη και οδηγεήθηκε στην φυλακή,  με την κατηγορία ότι βρισκόταν υπό την επήρρεια ουσιών.

Ωστόσο, συνάδελφοί της σε κατάστημα του Στιλγουότερ δήλωσαν ότι πήγε κανονικά στην δουλειά της το πρωί του Σαββάτου αλλά έφυγε λίγο αργότερα και φαινόταν πολύ ταραγμένη - όχι όμως υπό την επήρρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών.

Πηγή: nbcnews.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ