7 + 1 λατρεμένα αλλά και ψαγμένα καφέ στο κέντρο της Αθήνας – Πάμε στοίχημα ότι δεν τα ξέρετε όλα;

Όμορφοι χώροι, artistic περιβάλλον και φθινοπωρινή διάθεση μας σερβίρουν μαζί με τον αχνιστό καφέ μας τα παρακάτω αγαπημένα café της Αθήνας, κρυμμένα στις πιο χαλαρωτικές γωνιές του ιστορικού κέντρου της πόλης.

*Γράφει ο Γιώργος Κόκουβας στο in2life.gr

Κιμωλία Art Café
Υπερείδου 5, Πλάκα, τηλ: 2111848446

Δεν θα κουραστούμε ποτέ να σας προτείνουμε την Κιμωλία για τα καθημερινά σας ραντεβού στο κέντρο, όπως δεν θα βαρεθούμε να αράζουμε στην όμορφη – και προσφάτως ανανεωμένη – σάλα της με το πολύχρωμο σκηνικό, τα έργα τέχνης, το πιάνο, και το υπέροχο «κρυμμένο» δωματιάκι για πριβέ συζητήσεις στο πίσω μέρος, με τους vintage καναπέδες και την παρεΐστικη ατμόσφαιρα. 

Black Duck Garden  
Παπαρρηγοπούλου 5-7, πλατεία Κλαυθμώνος, τηλ: 2103252396

Έχει λιακάδα; Ο ιστορικός κήπος τριών επιπέδων, με τον φοίνικα που φύτεψε η ίδια η Βασίλισσα Αμαλία μας περιμένει για να αράξουμε στα τραπεζάκια έξω. Έχει πιο φθινοπωρινό καιρό; Μπαίνουμε στη ζεστή φωλιά της Μαύρης Πάπιας, στο ατμοσφαιρικό μπιστρό με τις τζαζ μουσικές και την αύρα παλιάς Αθήνας, και παραγγέλνουμε αχνιστό γαλλικό καφέ μαζί με κορμό σοκολάτας. Αν πεινάμε περισσότερο, τσιμπάμε κάτι από το προσεγμένο brunch menu. 

Pure Bliss  
Ρόμβης 24, τηλ: 2103250362

Από τους πρώτους διδάξαντες της βιολογικής κουλτούρας στο κέντρο της πόλης, το Bliss είναι όνομα και πράγμα, αφού ο χρωματιστός του χώρος, οι μυρωδιές από βότανα και τσάι, τα εναλλακτικά ροφήματα όπως η ζεστή σοκολάτα με αγαύη, οι χαλαρωτικές μουσικές και τα υγιεινά τσιμπολογήματα μας φτιάχνουν πάντα τη διάθεση. Στο πίσω μέρος πιάνουμε θέση με την παρέα στις μαξιλάρες, στο μπροστινό αράζουμε στους πάγκους σε περίπτωση που θέλουμε να δουλέψουμε στο λάπτοπ ή να διαβάσουμε, στο πατάρι ακονίζουμε μαχαιροπίρουνα και αν έχει καλό καιρό, λιαζόμαστε στα τραπεζάκια στη «βεράντα» ή στο πλακόστρωτο.

Πορτατίφ  
Σίνα 21, τηλ: 2103621866

Από τις πιο πρόσφατες προσθήκες στις αγαπημένες μας αθηναϊκές γωνιές, το Πορτατίφ… άναψε τον τελευταίο χρόνο στη γειτονιά του Κολωνακίου, και στον μικρό, αλλά άκρως cozy και κομψό χώρο του προσφέρει ωραίο καφέ και φοβερά γλυκά. Φρέντο εσπρέσο σε βαζάκι, ζεστό καφεδάκι στα λουλουδάτα φλιτζάνια «της γιαγιάς» και λαχταριστά εκλέρ, σοκολατόπιτες, κρουασάν, μιλφέιγ, λεμονόπιτες ή cheesecake (σε τιμές από 1,50 ως 3€) είναι μερικοί από τους λόγους που θα κάνετε αυτό το μικρό μπιστρό, στέκι σας.

Δείτε όλα τα υπόλοιπα εδώ - in2life.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ