Πανεύκολα και πεντανόστιμα λαζάνια με κοτόπουλο και τυριά από τα χεράκια του Άκη Πετρετζίκη

Συστατικά

450 γρ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας
1 κ.γ. κάρυ για τον κιμά
500 γρ. κιμά κοτόπουλο
2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
100 ml λευκό κρασί
200 ml ζωμό κοτόπουλο
250 ml κρέμα γάλακτος
16 φύλλα λαζάνια
10 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
10 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
αλάτι
πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο
70 γρ. γραβιέρα τριμμένη για τον κιμά
150 γρ. γραβιέρα τριμμένη για πασπάλισμα

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι και ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να καραμελώσει .
Έπειτα προσθέτουμε και το σκόρδο και στη συνέχεια και τον κιμά μαζί με 1 κ.γ. κάρυ. Σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να ασπρίσει.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί όλο το αλκόολ. Αφού εξατμιστεί , χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και ρίχνουμε την έτοιμη σάλτσα ντομάτας. Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
Έπειτα προσθέτουμε και το ζωμό και την κρέμα γάλακτος , αλάτι , πιπέρι φρέσκο και σιγοβράζουμε για άλλα 5 λεπτά.
Η γέμιση είναι πολύ αραιή αλλά το θέλουμε έτσι γιατί θα την τραβήξουν τα λαζάνια.
Αποσύρουμε το μείγμα του κιμά από τη φωτιά και προσθέτουμε τα φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα και τα 70 γρ. γραβιέρα.  
Απλώνουμε  λίγο από τον κιμά με μία κουτάλα στη βάση ενός ταψιού 25x30εκ. ή σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
Σκεπάζουμε με τα μισά λαζάνια και προσθέτουμε τη μισή γέμιση. Από πάνω στρώνουμε τα άλλα μισά λαζάνια και την υπόλοιπη γέμιση. Από πάνω πασπαλίζουμε με τα 150 γρ. τυρί.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30-35 λεπτά.
Έπειτα αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10-15 λεπτά ακόμα μέχρι το φαγητό να πάρει χρώμα.
Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να ξεκουραστεί το φαγητό για τουλάχιστον 10 λεπτά πριν σερβίρουμε.

 

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ