Μην πετάς τη στυμμένη λεμονόκουπα πριν την αξιοποιήσεις τι μας προτείνει η Green Peace;

Χρησιμοποίησες λεμόνια για να φτιάξεις σπιτική λεμονάδα, να δώσεις γεύση στις σαλάτες και τα όσπριά σου ή στο ποτό σου; Μη βιαστείς να τα πετάξεις, γιατί τις στυμμένες λεμονόκουπες μπορείς να τις… ξεζουμίσεις και άλλο! 

Πώς; Με τους τρόπους που μας προτείνει η Greenpeace!

Τρόπος 1: Αποσμητικό κουζίνας

Ρίξε φλούδες λεμονιού στον κάδο των απορριμμάτων σου, για να μειώσεις τις δυσάρεστες οσμές από τα σκουπίδια. Θυμήσου, ωστόσο, να τις αλλάζεις τακτικά, για να μη μυρίσουν και αυτές.

Τρόπος 2: Αντισηπτική δράση

Ο χυμός του λεμονιού είναι ιδανική επιλογή για την καθημερινή απολύμανση του πάγκου της κουζίνας ή του ξύλου κοπής. Μπορεί να μην είναι το ισχυρότερο καθαριστικό στον πλανήτη, αλλά είναι από τα πιο φιλικά στο περιβάλλον, μυρίζει καλύτερα από τα χημικά και σκοτώνει τα βακτήρια και τα μικρόβια. Σίγουρα αξίζει να του δώσεις μια ευκαιρία.

Τρόπος 3: Αρωματικό σαλονιού

Πάρε ένα μικρό σκεύος, βάλε τέσσερα φλιτζάνια νερό και ρίξε μέσα φέτες από 2-3 λεμόνια. Άφησε το νερό να σιγοβράσει για λίγες ώρες και το σπίτι σου θα έχει ένα ευχάριστο άρωμα λεμονιού.

Τρόπος 4: Καθαριστικό φούρνου μικροκυμάτων

Αν ο φούρνος μικροκυμάτων σου έχει γεμίσει λεκέδες από σάλτσες, μπορείς να τον καθαρίσεις εύκολα. Πώς; Βάζεις σε ένα φλιτζάνι νερό μερικές φέτες λεμονιού και θέτεις το φούρνο σε λειτουργία για 30″ σε υψηλή θερμοκρασία. Στη συνέχεια, περνάς το εσωτερικό με ένα στεγνό πανί και …καθάρισες!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ