Έλληνας συλλέκτης αγόρασε το πιο «πολύτιμο» μπισκότο από τον Τιτανικό για 23.000 δολ.

Σύμφωνα με το BBC ένα μπισκότο της βρετανικής εταιρίας Spillers and Bakers Pilot που βρέθηκε από τον Τζέιμς Φένγουικ, ο οποίος επέβαινε σε πλοίο που έφτασε για ενισχύσεις, πουλήθηκε σε Έλληνα συλλέκτη σε δημοπρασία του οίκου Henry Aldridge & Son στη Μεγάλη Βρετανία.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα το μπισκότο διατηρήθηκε σε τόσο καλή κατάσταση καθώς είχε τοποθετηθεί σε ένα φάκελο, ενώ σημείωμα ανέφερε: «Μπισκότο Pilot από τη σωσίβια λέμβο του Τιτανικού, Απρίλιος 1912».

Ο Άλαν Άλντριντζ του οίκου δημοπρασιών δήλωσε στην Washington Post ότι το μπισκότο 103 ετών βρισκόταν σε κιτ επιβίωσης σε μία από τις σωστικές λέμβους του Τιτανικού που βυθίστηκε στον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό στις 15 Απριλίου 1912 έπειτα από σύγκρουση με παγόβουνο κατά το παρθενικό ταξίδι του από το Σαουθάμπτον προς τη Νέα Υόρκη.

«Δε θα μπορούσα να φανταστώ κάτι λιγότερο νόστιμο, αλλά αν βρίσκεσαι σε μία λέμβο στη μέση του ωκεανού, σίγουρα θα το φας», δήλωσε ο Άλντριντζ και εξήγησε πως το μπισκότο διατηρήθηκε έπειτα από τόσα χρόνια εξαιτίας της σύστασής του.

«Αν πάρεις ένα από αυτά και το αφήσεις έξω, θα στεγνώσει και θα απολιθωθεί», συνέχισε ο ιδιοκτήτης του οίκου δημοπρασιών, ο οποίος έκανε λόγο για «το πιο πολύτιμο μπισκότο του κόσμου».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ