Πρ. Παυλόπουλος: Αναγκαιότητα η υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους

Την αναγκαιότητα υπεράσπισης του κοινωνικού κράτους υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια της τελετής αναγόρευσής του σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
 

Κατά την ομιλία του, ο κ. Παυλόπουλος υποστήριξε ότι «όταν υπερασπιζόμαστε το κοινωνικό κράτος δικαίου δεν υπερασπιζόμαστε ιδεολογίες, υπερασπιζόμαστε τη Δημοκρατία στη ρίζα της, γιατί η Δημοκρατία είναι εκ φύσεως ανθρωποκεντρική, υπηρετεί τον άνθρωπο».
Χωρίς άνθρωπο, διαμήνυσε, δεν υπάρχει Δημοκρατία, αλλά απ' όσο ξέρω δεν υπάρχει και οικονομία. «Αν κάποιοι πιστεύουν το αντίστροφο, φοβάμαι πολύ ότι εκτός από την αφέλεια τους, κάνουν πολύ κακό στη Δημοκρατία, στο μέλλον του τόπου τους, αλλά και στο μέλλον της Ευρώπης και της ανθρωπότητας» τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Παυλόπουλος έκανε ειδική αναφορά στην έννοια του Συντάγματος, σημειώνοντας ότι διαθέτει μία αμφίδρομη σχέση με την κοινωνικοοικονομική πραγματικότητα. Όπως εξήγησε, «προκύπτει από αυτήν και ταυτόχρονα η εφαρμογή του παράγει αποτελέσματα που την επηρεάζουν».


Από την πλευρά του, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου, Αχιλλέας Ζαπράνης, χαιρέτισε το έργο και τη δράση του κ. Παυλόπουλου, τονίζοντας ότι «υπηρετεί την ομόνοια και την ενότητα των Ελλήνων».
Ο πρόεδρος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Γιώργος Τσιότρας, χαρακτήρισε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως «πραγματικό ηγέτη», ενώ υπογράμμισε ότι αποτελεί έναν από τους διαπρεπέστερους καθηγητές νομικών σπουδών σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ