Επίτιμος διδάκτορας του πανεπιστημίου Μακεδονίας αναγορεύθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Π. Παυλόπουλος αναγορεύθηκε σε επίτιμο διδάκτορα του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του πανεπιστημίου Μακεδονίας
 

Ο πρύτανης του πανεπιστημίου Μακεδονίας, Αχιλλέας Ζαπράνης τόνισε ότι ο κ. Παυλόπουλος με το έργο και τη δράση του υπηρετεί την ομόνοια και την ενότητα των Ελλήνων. Πρόσθεσε, δε, ότι η εκλογή του σε μια κρίσιμη εποχή, με ευρύτατη αποδοχή, διασφαλίζει την ισορροπία και τον σταθερό πλου σε τρικυμιώδη θάλασσα.

Στους δεσμούς φιλίας που τον συνδέουν με τον τιμώμενο, με τον οποίο συνεργάστηκε την περίοδο που ήταν υπουργός Εσωτερικών και ο ίδιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Γιώργος Τσιότρας.

Ξεκινώντας την ομιλία του, ο κ. Παυλόπουλος ευχαρίστησε τις αρχές του πανεπιστημίου για την τιμή που του έκαναν και για την ευκαιρία που έδωσαν να επιστρέψει στον ακαδημαϊκό χώρο.
Επισήμανε ότι ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κάθε μέρα ζει με την αγωνία της επόμενης και ευχήθηκε να του πουν επαινετικά λόγια και στο τέλος της θητείας του γιατί, όπως είπε, “ιδίως στην πολιτική, τα στερνά τιμούν τα πρώτα”.

Το “παρών” στην τελετή αναγόρευσης έδωσαν ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, βουλευτές και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας.

"Νωρίτερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε το Πολεμικό Μουσείο, όπου τον υποδέχθηκε ο διευθυντής του συνταγματάρχης Γιώργος Φαρμάκης και ο βουλευτής Κώστας Γκιουλέκας τον ξενάγησε στην έκθεση με θέμα: "'Έτσι πολεμήσαμε το 1940-΄41".

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ