Ολοκληρώθηκε η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη: Μηχανοκίνητα τμήματα & εναέριοι ελιγμοί στο επίκεντρο των εορτασμών

Με την στρατιωτική παρέλαση στην παραλιακή Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, στη Θεσσαλονίκη κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.

 

Η παρέλαση ξεκίνησε στις 11:00 και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τη 13.00, ενώ λίγο πριν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος θα καταθέσει στεφάνι στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού και μετά την παρέλαση θα επισκεφθεί το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου».

Εκεί είναι επίσης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης καθώς και αρκετοί άλλοι πολιτικοί, άνθρωποι από την ηγεσία της Εκκλησίας αλλά και του στρατού.

Μαζί με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, παρεβρίσκεται και ο κύπριος ομόλογός του, Χριστόφορος Φωκαΐδης, ενώ για πρώτη φορά θα τιμήσουν με τη συμμετοχή τους την παρέλαση, μετά από πρόσκληση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, Κύπριοι Ανάπηροι Πολέμου του 1974, μαζί με Βορειοελλαδίτες Αγωνιστές της ΕΛΔΥΚ.

Η παρέλαση πραγματοποιείται στη λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου (πρώην Κέννεντυ), από την οδό Γεωργίου Παπανδρέου (πρώην Ανθέων) μέχρι την οδό 3ης Σεπτεμβρίου (στο ύψος του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης).

Ενώπιον του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκου Φίλη πραγματοποιείται στην πλατεία Συντάγματος η καθιερωμένη μαθητική παρέλαση για την επέτειο του «Όχι».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ