Μέρα αργίας η σημερινή - Τι καλύτερο από μια απόδραση εδώ γύρω;

Αυτή η Τετάρτη δεν θα σας βρει στο γραφείο ανάμεσα σε φακέλους, αρχεία, τηλέφωνα και πρότζεκτ που τρέχουν. Θα σας βρει κάπου πολύ καλύτερα: σε ένα κοντινό στην Αττική μέρος που ενδείκνυται για ημερήσια εκδρομή και θα σας δώσει την ευκαιρία να επιστρέψετε την Πέμπτη στη δουλειά, πλήρως «φορτισμένοι»

Φτιάξτε σνακ και σάντουιτς, βάλτε βενζίνη στο αυτοκίνητο και πρώτη για κάποιον από τους παρακάτω βολικούς και όμορφους προορισμούς.

*Γράφει η Τζούλια Τασώνη στο clickatlife.gr

Λουτράκι


Αν δεν θέλετε να ξοδέψετε πολλή ώρα στην οδήγηση, έτσι ώστε να έχετε περισσότερο χρόνο για χαλάρωση και περιπάτους, το Λουτράκι, απέχοντας 84 χιλιόμετρα από την Αθήνα, σας δίνει τη λύση. Ξεκινήστε με τα Γεράνεια όρη ακριβώς πάνω από το Λουτράκι, όπου μπορείτε να απολαύσετε εντυπωσιακή θέα από τη μονή του Οσίου Παταπίου και περιπλανηθείτε στις πανέμορφες διαδρομές και τα μονοπάτια του. Εναλλακτικά, μπορείτε να παραμείνετε στο Λουτράκι και να θυμηθείτε πάλι τη μυρωδιά της θάλασσας, σουλατσάροντας στον παραλιακό του δρόμο, όπου μπορείτε να καθίσετε για καφέ. Κι αν ο χρόνος σας φτάνει, βάλτε και τα ιαματικά λουτρά στο πρόγραμμα.
 

Βυτίνα


Στα 190 χιλιόμετρα από την Αθήνα, στη Βυτίνα του νομού Αρκαδίας της Πελοποννήσου, σας περιμένει βουνίσιος αέρας, σε υψόμετρο 1033 μέτρων. Ως ένα από τα πιο ξακουστά χειμερινά θέρετρα της Πελοποννήσου, η Βυτίνα είναι ό,τι πρέπει για να ξεφύγετε από το αστικό περιβάλλον, να βολτάρετε στα γραφικά σοκάκια του χωριού, να θαυμάσετε πολλά παλιά αρχοντικά πέτρινα σπίτια και να ξαποστάσετε στην πλατεία της. Αν είστε ερωτευμένοι, μην παραλείψετε μια βόλτα στον περίφημο «δρόμο της αγάπης», που αποτελεί μια από τις πιο ρομαντικές βόλτες στην ορεινή Αρκαδία, κάτω από τα αρωματικά σφενδάμια και τους πλάτανους. Εκεί παλιότερα έκαναν τον περίπατό τους οι νέοι της περιοχής, ανταλλάσοντας… ερωτικά βλέμματα.
 
Ναύπλιο


Γραφικά σοκάκια, πλατείες, θάλασσα, εξερευνήσεις…Σε λιγότερο από 2 ώρες μπορείτε να έχετε όλα αυτά στο πιάτο, με μια εκδρομή στο Ναύπλιο. Ξεκινήστε με τις περιπλανήσεις στο φρούριο του Παλαμηδίου, όπου ανεβαίνοντας τα ξακουστά μονοπάτια θα έχετε τη θέα της περιοχής στο πιάτο και έπειτα κατεβείτε για να συνεχίσετε τη βόλτα σας στην πλατεία Τριών Ναυάρχων, να θαυμάσετε το Μπούρτζι που στέκει στη μέση της θάλασσας, να μπείτε στο ρυθμό της πόλης στην πλατεία Συντάγματος και να πιείτε τον καφέ σας στην παλιά πόλη.
 

Δείτε όλη την συνέχεια εδώ - clickatlife.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ