Δίωξη για κακούργημα ασκήθηκε κατά της πρώην Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαϊδου

Ποινική δίωξη για το κακούργημα της απόπειρας απιστίας στην υπηρεσία σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών δημοσίου χρήματος, ασκήθηκε απο την Εισαγγελία Διαφθοράς σε βάρος της τέως πλέον  γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων.

Τρεις μόλις ημέρες μετά την παροχή εξηγήσεων, οι εισαγγελικές αρχές της απήγγειλαν τη σχετική  κατηγορία. 
 

Σε τι αφορά η δίωξη  

Η υπόθεση αφορά σε απόφασή της να επανεξεταστεί φορολογικό πρόστιμο 78 εκατ. ευρώ που είχε επιβληθεί σε εταιρεία, παρ' ότι  είχε επικυρωθεί και από επιτροπή διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών. Μάλιστα, η απόφαση φέρεται απλώς να "πάγωσε" επ' αόριστον το πρόστιμο, καθώς 2,5 χρόνια μετά απ' αυτήν ο επανέλεγχος φέρεται να βρίσκεται σε εκκρεμότητα. Στην κ. Σαββαίδου αποδίδεται ότι ανέσυρε μια ήδη κατατεθείσα αίτηση της εταιρίας από το 2013 και διέταξε επανέλεγχο χωρίς να έχουν προκύψει νέα στοιχεία , όπως ρητά προβλέπει ο νόμος. Κι ενώ υπήρξαν αρνητικές εισηγήσεις από το σύνολο τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα που ζητούσαν να απορριφθεί το αίτημα. Σύμφωνα με την κατηγορία  "με την πράξη της αυτή (σς του επανελέγχου) απέβλεπε στη μείωση έως και την εξάλειψη του επιβαλλόμενου προστίμου". 

Αυτή είναι η δεύτερη υπόθεση στην οποία είναι πλέον κατηγορούμενη η τέως γενική γραμματέας εσόδων αφού ήδη διώκεται σε βαθμό πλημμελήματος για την υπόθεση της παράτασης κατά ένα χρόνο της καταβολής του 20% επί των διαφημίσεων για τους τηλεοπτικούς σταθμούς από την εισαγγελία Πρωτοδικών. 

Τι λέει η ίδια η κ. Σαββαϊδου 

H i ίδια αρνείται την κατηγορία  και υποστηρίζει πως κατά τη  διάρκεια της  θητείας της κινήθηκε με γνώμονα την προστασία του δημοσίου συμφέροντος, την τήρηση της νομιμότητας και τη χρηστή διοίκηση. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ