Πάμε να φτιάξουμε σήμερα μια ευκολότατη τάρτα με ακτινίδια που είναι και το φρούτο της εποχής;

Το ακτινίδιο εκτός του ότι είναι εξαιρετικά θρεπτικό είναι και απόλυτα γευστικό στα γλυκά, γιατί είναι γλυκό και ξινό μαζί! 

Υλικά (για 1 ταρτιέρα διαµέτρου 28 εκ.)

Για τη βάση

 190 γρ. κρύο βούτυρο, κοµµένο σε κυβάκια
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 µικρά αβγά
2-3 κ.σ. κρύο νερό
Για την κρέμα

 3 ποτήρια φρέσκο γάλα
3 κ.σ. κορν φλάουρ
4 κ.σ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
½ κ.γ. εκχύλισµα βανίλιας
κρόκοι από 2 αβγά
1 κ.γ. βούτυρο
Για τη σάλτσα ακτινιδίου

 2 µεγάλα ακτινίδια
ζάχαρη ίση µε το βάρος των ακτινιδίων
½ κ.γ. κορν φλάουρ
Για το γαρνίρισμα

 6-7 ακτινίδια, κοµµένα σε ροδέλες και στραγγισµένα καλά

Εκτέλεση

Βάση

Τρίβουµε µε τα χέρια το κρύο βούτυρο µαζί µε το αλεύρι, ώστε να σχηµατιστεί ένα µείγµα µε υφή ψίχουλων. Ρίχνουµε το µείγµα στον κάδο του µίξερ και προσθέτουµε τα αβγά. Χτυπάµε τα υλικά σε χαµηλή ταχύτητα, ώσπου να οµογενοποιηθούν. Ζυµώνουµε µε τα χέρια σε µπάλα, προσθέτοντας σιγά σιγά το κρύο νερό. Αφήνουµε τη ζύµη να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.

Την ανοίγουµε µε τον πλάστη σε αλευρωµένη επιφάνεια. Τη στρώνουµε στην ταρτιέρα, φροντίζοντας να απλωθεί οµοιόµορφα και να καλυφθούν τα τοιχώµατα. Τρυπάµε µε ένα πιρούνι τόσο τη βάση όσο και τα πλαϊνά, καλύπτουµε µε διάφανη µεµβράνη και τη βάζουµε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Δέκα λεπτά προτού τη βγάλουµε, προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C. Αφαιρούµε τη µεµβράνη, καλύπτουµε µε αλουµινόχαρτο, πάνω στο οποίο ρίχνουµε µια στρώση ρύζι, και ψήνουµε µέχρι η βάση να αποκτήσει χρυσαφί χρώµα. 

Κρέµα

Κρατάµε λίγο κρύο γάλα, περίπου ½ φλ., µέσα στο οποίο διαλύουµε το κορν φλάουρ και το αφήνουµε στην άκρη. Ρίχνουµε το υπόλοιπο γάλα σε κατσαρόλα, προσθέτουµε τη ζάχαρη, το αλάτι και τη βανίλια και τα αφήνουµε να βράσουν. Με τον αβγοδάρτη χτυπάµε τους κρόκους και τους ρίχνουµε στο µείγµα.

Μόλις βράσει το µείγµα του γάλακτος, ρίχνουµε το κρύο γάλα µε το κορν φλάουρ ανακατεύοντας συνεχώς. Οταν αρχίσει να κοχλάζει η κρέµα, την αποσύρουµε από τη φωτιά, προσθέτουµε το βούτυρο και ανακατεύουµε µε µια κουτάλα. Βάζουµε την κρέµα σε ένα µπολ, την καλύπτουµε µε διάφανη µεµβράνη και την αφήνουµε να κρυώσει

Σάλτσα ακτινιδίου: Στον κάδο του µίξερ, σε χαµηλή ταχύτητα, χτυπάµε τα ακτινίδια µε τη ζάχαρη. Βάζουµε το µείγµα, σε κατσαρόλα, σε χαµηλή φωτιά, µέχρι να απορροφηθούν τα υγρά των φρούτων. Κοσκινίζουµε το κορν φλάουρ, το προσθέτουµε και ανακατεύουµε µε γρήγορες κινήσεις. 

Σύνθεση: Αφού κρυώσουν η βάση της τάρτας και η κρέµα, απλώνουµε τη δεύτερη επάνω στην πρώτη και καλύπτουµε µε τη σάλτσα. Αν η σάλτσα είναι πηχτή, µπορούµε να τη

βάλουµε επάνω στη στρώση κρέµας µε ένα κορνέ. Αν είναι αραιή, απλώνεται και µε σπάτουλα µαρίζ. Γαρνίρουµε µε τις ροδέλες των ακτινιδίων.

Πηγή: tovima.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ