Ισπανία: Ένοχοι οι θετοί γονείς μιας 12χρονης που την νάρκωσαν και την σκότωσαν

Ένοχοι για τη δολοφονία του 12χρονου παιδιού τους, ενός κοριτσιού που είχαν υιοθετήσει από την Κίνα, κρίθηκαν σήμερα οι θετοί γονείς, μετά από ακροαματική διαδικασία ενός μήνα που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον της ισπανικής κοινής γνώσης.

"Κρίθηκαν ένοχοι για δολοφονία", δήλωσε ένας εκπρόσωπος του Εφετείου της Γαλικίας, όπως φαίνεται και από το βίντεο που ακολουθεί.

Η ποινή των γονιών, της δικηγόρου Ροζάριο Πόρτο, 41 ετών, και του δημοσιογράφου πρώην συζύγου της, Αλφόνσο Μπαστέρα, 51 ετών, δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί. Κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε κάθειρξη 20 ετών και οι δύο.
Οι θετοί γονείς κατηγορούνται ότι επί μήνες χορηγούσαν ισχυρά αγχολυτικά στο παιδί για να το κοιμίζουν. Την ημέρα του θανάτου της 12χρονης, της έβαλαν πρώτα αγχολυτικά στο φαγητό της και κατόπιν την έπνιξαν.

Το πτώμα της Ασούντα Γιονγκ Φανγκ Μπαστέρα Πόρτο, του παιδιού που είχαν υιοθετήσει όταν δεν ήταν ακόμη ούτε ενός έτους, βρέθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου 2013 σε ένα δάσος, κοντά στον Άγιο Ιάκωβο της Κομποστέλα. "Οι ένορκοι έκριναν ότι το θύμα δεν μπορούσε να υπερασπιστεί τον εαυτό του" ανέφερε το δικαστήριο.
Ο συνήγορος της Πόρτο ανακοίνωσε ότι θα ασκήσει έφεση καθώς πιστεύει στην αθωότητα της πελάτισσάς του και θα φτάσει, αν χρειαστεί, μέχρι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
"Δεν σκότωσα την κόρη μου", επαναλάμβανε κλαίγοντας στο δικαστήριο η Πόρτο, ντυμένη στα μαύρα.
Η μικρή Ασούντα ήταν το πρώτο παιδί που υιοθετήθηκε από την Κίνα στη Γαλικία, πριν από 16 χρόνια. Τότε μάλιστα η τοπική τηλεόραση είχε κάνει ρεπορτάζ για το θέμα με τους θετούς γονείς που εξέφραζαν τη χαρά τους για το αίσιο πέρας της μακρόχρονης διαδικασίας. Σύμφωνα με την εφημερίδα El Pais το κορίτσι μεγάλωσε με όλες τις ανέσεις, ήταν εξαιρετική μαθήτρια και έκανε μαθήματα αγγλικών, βιολιού, χορού και πιάνου.

Το βασικό ερωτηματικό της υπόθεσης πάντως, δεν απαντήθηκε ούτε στο δικαστήριο: ποιο ήταν το κίνητρο των γονιών. Μάρτυρες κατέθεσαν ότι το ζευγάρι, μετά από 20 χρόνια γάμου, αντιμετώπιζε προβλήματα και η μητέρα είχε εραστή. Άλλοι έδωσαν έμφαση στην άσχημη ψυχολογική κατάσταση της Πόρτο η οποία έχασε μέσα σε έναν χρόνο και τους δύο γονείς της.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δύο γονείς σχεδίασαν από κοινού το έγκλημα αλλά την εκτέλεσή του ανέλαβε η μητέρα.

Πηγή: elpais.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ