Ποιο μούσι ποιο γένι; Η Google μας δείχνει τι είναι της μόδας για τους άνδρες! Πάλι κοπιάρουν

Τα αρσενικά της γενιάς των millennials, φαίνεται ότι παίρνουν τη μόδα αρκετά σοβαρά. Και αν πριν από κάποια χρόνια θεωρούνταν ταμπού να είσαι άνδρας και να ψάχνεις τα τελευταία trends, η κλειδαρότρυπα που ονομάζεται Google, κάνει σαφές ότι οι εποχές αυτές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Σήμερα, η Google δημοσίευσε την ετήσια έκθεση με τις τελευταίες τάσεις της ομορφιάς για τον άνδρα και τη γυναίκα. Για να βγάλει τα αποτελέσματα ανέλυσε τον όγκο των αναζητήσεων από τον Ιανουάριο του 2013 έως τον Αύγουστο του 2015.  

Τα αποτελέσματα των αναζητήσεων αφορούσαν τρεις κατηγορίες. Τα χρώματα και τις πλεξούδες (που αφορούν το γυναικείο κεφάλι) και τα μαλλιά των ανδρών: μια αναξιοποίητη αγορά, που ωστόσο αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς.  

H Google δημοσίευσε το πιο δημοφιλές trend ομορφιάς για τους άνδρες

Στην πραγματικότητα, το 2015 είναι η πρώτη χρονιά που υπήρξε μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τα μαλλιά των ανδρών από τα μαλλιά των γυναικών στο Google (περίπου 6%). «Είναι σαν να ξύπνησε ένας κοιμισμένος γίγαντας», λέει η Έλεν Σιδέρη, ιδρύτρια και Δ.Σ. του οργανισμού ESP Trendlab.  

Μεταξύ των ευρημάτων ήταν ότι ο μικρός ανδρικός κότσος γνωστός και ως «man bun» αναδείχθηκε ως η πιο δημοφιλής αναζήτηση στα χτενίσματα.    

Η Google το έθεσε κομψά: «Οι άνδρες στρέφονται προς το διαδίκτυο για να εκπαιδεύσουν τον εαυτό τους», κάτι που σημαίνει ότι τα αρσενικά του 2015, ψάχνουν την καλύτερη τεχνική για να κάνουν το «man bun»   Μέσα στις αναζητήσεις υπάρχουν πολύ συχνά οι ερωτήσεις: «Πώς να μεγαλώσεις ένα man bun» και «πώς να κάνουμε ένα man bun»  και «πώς να δέσω ένα man bun».                  

Διάσημοι διδάξαντες όπως ο Jared Leto και ο Leonardo DiCaprio βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, και εν μέρει χάρη σε αυτούς και το υπόλοιπο Χόλιγουντ, τα social media αγκάλιασαν το trend #manbunmonday και τώρα ο μικρός σφιχτός κότσος που κοσμεί τα κεφάλια είναι παντού.  

Εν τω μεταξύ στο YouTube, τα βίντεο με «man bun» συγκεντρώνουν εκατομμύρια προβολές μέχρι στιγμής. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να υπάρχουν 4 εκατομμύρια μάγκες εκεί έξω που περιμένουν να μας δείξουν τα νέα τους επιδέξια χτενισμένα και πιασμένα man bun. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ