Πίνουμε τον πρωινό Σαββατιάτικο καφέ μας με θέα το Πόκετ, το Μάτσου Πίστου, τις Άλπεις ή την Οια; 

Και ποιος δεν θα ήθελε να είναι τώρα σε ένα μπαλκόνι με θέα ένα χιονισμένο βουνό ή για τους λάτρεις του καλοκαιριού σε ένα μπαλκόνι με θέα το απέραντο γαλάζιο;

Είναι όμως και μερικά μπαλκόνια που κλέβουν την παράσταση και μπορούμε άνετα να πούμε ότι είναι τα καλύτερα μπαλκόνια για να απολαύσεις τον καφέ σου ή σε ορισμένες περιπτώσεις και μια κούπα ζεστή σοκολάτα.

Διαλέξαμε και παρουσιάζουμε δέκα μπαλκόνια που αξίζει να γνωρίσεις μέσα από φωτογραφίες ακόμη και αν δεν τα επισκεφτείς!

Σαντορίνη

Άσπρο και μπλε σε μια απόλυτη αρμονία! Τι πιο απολαυστικό από έναν καφέ στην καλντέρα με θέα στο απέραντο Αιγαίο που κόβει την ανάσα. Μια εικόνα που μυρίζει Ελλάδα...

Ταϊλάνδη

Αυτό το ξύλινο μπαλκόνι βρίσκεται στο ξενοδοχείο Soneva Kiri στην Ταϊλάνδη και μπορεί άνετα να διεκδικήσει τον τίτλο του πιο εξωτικού μπαλκονιού για έναν χαλαρωτικό καφέ ή ένα γευστικό πρωινό.  Το συγκεκριμένο «δέντρινο» μπαλκόνι λειτουργεί και σαν εστιατόριο προσφέροντας εκτός από υπέροχη θέα και γαστρονομικές απολαύσεις.

Ελβετικές Άλπεις

Περιτριγυρισμένο από βουνά αυτό το μπαλκόνι ενδείκνυται για καφέ ή μια ζεστή σοκολάτα. Το μάτι χάνεται στις βουνοκορφές και κάνει τον επισκέπτη να ξεχνάει το χρόνο. Ιδανική εποχή η άνοιξη με χιονισμένα βουνά αλλά θερμοκρασίες που επιτρέπουν σε κάποιον να ξαπλώσει στις αναπαυτικές πολυθρόνες και να απολαύσει έναν ζεστό καφέ.

Σάντα Λουσία - Καραϊβική

Αυτό το μπαλκόνι δε χωρά πολλά λόγια... Πρόκειται για ένα από τα μπαλκόνια πολυτελούς ξενοδοχείου της περιοχής που είναι σκαρφαλωμένο στο βουνό και έχει θέα την Καραϊβική και τα ηφαιστειογενή βουνά Piton. Η ξύλινη κούνια πάνω από την πισίνα συμπληρώνει το ονειρικό περιβάλλον.

Long island - Νέα Υόρκη

Για τους λάτρεις της πολυτέλειας αυτό το μπαλκόνι είναι το ιδανικό... Δερμάτινοι καναπέδες, μαρμάρινη κατασκευή και μια θέα στον ωκεανό. Εκτός από καφέ το συγκεκριμένο μπαλκόνι προσφέρεται και για κρασί μια ζεστή καλοκαιρινή βραδιά.

Τανζανία

Για να απολαύσει κανείς μερικές μέρες σε αυτό το πλωτό μπαλκόνι και να απολαύσει έναν κρύο καφέ ή ένα χυμό θα πρέπει να φτάσει μέχρι την Τανζανία.  Και αυτό το μαγικό μπαλκόνι ανήκει σε ένα πανάκριβο ξενοδοχείο στο Pemba Island. Για όσους θέλουν κάτι ακόμη πιο extreme μπορούν να επισκεφτούν και το υποθαλάσσιο μπαλκόνι.

Περού

Με θέα το Μάτσου Πίτσου ή αλλιώς το «αρχαίο βουνό» όποιος καταφέρει να ταξιδέψει μέχρι το Περού αξίζει να απολαύσει τον καφέ του ή μάλλον το τσάι του σε αυτή τη μαγευτική τοποθεσία που μεταδίδει στον επισκέπτη λίγο από τον πολιτισμό των Ίνκα. Το επιβλητικό βουνό των 2.700 μέτρων με την τροπική βλάστηση είναι ο,τι πρέπει για τους φυσιολάτρεις.

Μον Μπλαν - Γαλλία

Ένα μπαλκόνι στα σύννεφα για τους λάτρεις του χειμώνα και κυρίως του σκι αφού βρίσκεται σε γνωστό χειμερινό θέρετρο της Γαλλίας και αποτελεί συχνό προορισμό όσον αγαπούν τα extreme σπορ. Ο χώρος λειτουργεί και σαν εστιατόριο και ονομάζεται Panoramic μάλλον για την πανοραμική θέα που καθηλώνει.

Κόστα Ρίκα

Αυτό το μπαλκόνι δεν ανήκει σε κάποιο ακριβό ξενοδοχείο αλλά σε ένα... δεντρόσπιτο σε ένα παρθένο δάσος της Κόστα Ρίκα. Οι ιδιοκτήτες τους δεν χορταίνουν να απολαμβάνουν χαλαρωτικές στιγμές δεχόμενοι συχνά... επισκέψεις από διάφορα ζώα του δάσους. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως μπαλκόνι-ησυχαστήριο...

Βραζιλία

Θα μπορούσε να είναι πίνακας ζωγραφικής αλλά είναι ένα μπαλκόνι κάπου στην Βραζιλία, στη χώρα του καφέ... Το ιδανικό μέρος λοιπόν για έναν αυθεντικό βραζιλιάνικο καφέ. Όποιος το επισκεφτεί δεν θέλει να το εγκαταλείψει ποτέ.

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ