Μαμά αποκαλύπτει μυστικά που δεν θα σας πει κανείς για την εγκυμοσύνη - Δείτε τα!

Η εγκυμοσύνη είναι η πιο ευτυχισμένη περίοδος στη ζωή μίας γυναίκας. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν έχει και τα μελανά της σημεία. Κανείς δεν θα σου τα πει γιατί δεν θέλει να τρομάξει. 

Η μαμά και blogger, Αν Ράντκλιφ, περιγράφει τα εννιά «σκοτεινά» μυστικά που κανείς δεν της είπε για την εγκυμοσύνη και τα ανακάλυψε στην πορεία με τον δύσκολο τρόπο.

1. Η χειρότερη ακμή της ζωής σου
Η ακμή των εφηβικών σας χρόνων δεν συγκρίνεται με τίποτα με την κυστική ακμή της εγκυμοσύνης. Είναι παντού. Στο λαιμό, πίσω από τα αυτιά, στο πηγούνι, ακόμα και στην πλάτη και το στέρνο. Το περίεργο είναι ότι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή θα έχει κανείς αυτή την έξαρση ή θα έχει υπέροχο λαμπερό δέρμα. Οι ορμόνες είναι απρόβλεπτες.

2. Η μύτη σου είναι ο εχθρός
Εάν δεν έχετε αγοράσει ήδη κούτες με χαρτομάντιλα, ήρθε η ώρα να το κάνετε γιατί έρχονται αιμορραγίες στη μύτη και συνάχι. Επιπλέον, η μύτη αποκτά υπερδυνάμεις και μπορείς να αναγνωρίσεις τι έφαγε ο καθένας για μεσημεριανό και να μυρίσεις όποια λιχουδιά φέρνει κρυφά ο άντρας σου σπίτι, ενώ του έχεις πει ότι θέλεις να κόψεις τα γλυκά. Θα είσαι πεπεισμένη ότι βρωμάς και μπορεί να εξορίσεις ορισμένα φαγητά από τη διατροφή σου επειδή ξαφνικά σου μυρίζουν.

3. Ναυτίες όλη μέρα
Τις περισσότερες φορές οι ναυτίες σταματούν κάποια στιγμή. Δυστυχώς, όμως, μερικές φορές ο εμετός και οι ναυτίες συνεχίζουν μέχρι και την αίθουσα τοκετού με αποτέλεσμα να αφυδατώνεσαι.

4. Το σώμα σου σε προδίδει
Δίχως λόγο και αφορμή νιώθεις μούδιασμα, πόνο στη μέση, πονοκέφαλο, τόση καούρα που νομίζεις ότι το έμβρυο πάει να σκαρφαλώσει στο λαιμό σου, σουβλιές στο στομάχι και μυρμήγκιασμα στις πατούσες. Αυτά και πολλά ακόμα είναι μέσα στο πρόγραμμα και ένας καλός γιατρός μπορεί να βρει λύση για όλα.

5. Το στόμα σου γίνεται ύπουλο
Δεν ροχάλιζες; Τώρα ροχαλίζεις και μάλιστα τόσο δυνατά που μπορεί να ενοχλείς ακόμα και τον εαυτό σου στον ύπνο σου με αποτέλεσμα να ξυπνάς με το στόμα ανοιχτό και σάλιο να έχει τρέξει στα μαλλιά και το μαξιλάρι σου. Και μιλώντας για σάλιο, είναι πιθανό να το εκκρίνεις παντού και πάντα και νιώθεις ότι όλα έχουν απαίσια γεύση, συχνά σαν να τρως κάτι μεταλλικό.

6. Γίνεσαι ένα ιδρωμένο τριχωτό πλάσμα
Λόγω ορμονών το σώμα παρουσιάζει έντονη τριχοφυΐα και ιδρώνει πολύ εύκολα. Οι θηλές γίνονται πιο σκούρες και τρίχες ξεπετάγονται παντού και χωρίς προειδοποίηση, ακόμα και στη μύτη.

Δείτε όλη τη συνέχεια εδώ - infokids.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ