Δεν μπαίνει φρένο στις πωλήσεις της Apple – Έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ στις πωλήσεις Mac

Νέο ρεκόρ στις πωλήσεις υπολογιστών Mac σημείωσε παγκοσμίως η Apple στο προηγούμενο και τελευταίο για το οικονομικό της έτος τρίμηνο. Τα αποτελέσματα για την περίοδο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου ήταν καλύτερα των αναμενόμενων, τόσο αναφορικά με τον συνολικό τζίρο, όπου το iPhone συνεχίζει να πρωταγωνιστεί αυξάνοντας μάλιστα τη συμμετοχή του, όσο και με το κομμάτι των προσωπικών υπολογιστών.

Οι πωλήσεις Mac στο τρίμηνο έφτασαν τα 5,71 εκατομμύρια υπολογιστές, αριθμός που ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Το νούμερο αυτό είναι αυξημένο και από το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο, όταν οι πωλήσεις Mac είχαν φτάσει τα 5,5 εκατομμύρια κομμάτια. Σημειώνεται ότι την ίδια περίοδο οι πωλήσεις των Windows PC εμφανίζουν κάμψη, παραμένοντας βέβαια μη συγκρίσιμες σε όγκο.

Αναφορικά με τον τζίρο, οι ανακοινώσεις ξεπέρασαν κάθε πρόβλεψη, φτάνοντας τα 51,5 δισ. δολάρια -αυξημένες κατά 22% σε σύγκριση με πέρσι. Τα καθαρά έσοδα στο τρίμηνο ήταν 11,1 δισ. δολάρια, με το 2015 να είναι συνολικά το καλύτερο έτος από πλευράς εσόδων και κερδών στην ιστορία της εταιρείας από το Κουπερτίνο.

Το iPhone (στις διάφορες εκδόσεις του) συμμετείχε την περίοδο Ιουλίου - Σεπτεμβρίου με 62% στις συνολικές πωλήσεις τις εταιρείας, ποσοστό αυξημένο συγκριτικά με το ίδιο διάστημα πέρσι, όταν ήταν στο 56%. Περισσότερα από 48 εκατομμύρια iPhone πουλήθηκαν μέσα σε τρεις μήνες. Όπως τόνισε ο Τιμ Κουκ, διευθύνων σύμβουλος της Apple, το 30% των αγοραστών iPhone είναι πρώην κάτοχοι συσκευών με Android.

Η αγορά της Κίνας είναι αυτή που δίνει νέα μεγάλη ώθηση στη best seller συσκευή της Apple. Εκεί στο τρίμηνο οι πωλήσεις του iPhone σχεδόν διπλασιάστηκαν, φτάνοντας τα 12,52 δισ. δολάρια. Συνολικά, το 62% των εσόδων της Apple προήλθαν από τις διεθνείς αγορές, εκτός Ηνωμένων Πολιτειών.

Για το τρέχον, εορταστικό τρίμηνο, οι πωλήσεις της Apple σε όλο τον κόσμο εκτιμάται ότι θα κυμανθούν από 75,5 έως 77,5 δισ. δολάρια. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ