Αυτός είναι ο γάμος της χρονιάς! H πρόταση γάμου του Ολλανδού στον Μαραθώνιο της Αθήνας και ο γάμος με την Θεσσαλονικιά

Ο Ολλανδός Hendrik Westerbroek και η Θεσσαλονικιά Βασιλική Χατζηκαμάρη γνωρίστηκαν και ερωτεύτηκαν στο Κόσοβο, πριν από 2,5 χρόνια, όταν εργάζονταν εκεί σε διαφορετικούς οργανισμούς της ειρηνευτικής δύναμης. 

Όταν γύρισαν ο καθένας στην χώρα του, κατάλαβαν πώς δεν μπορούν να ζήσουν χωριστά και τότε ξεκίνησαν τα ταξίδια. Μια εκείνη στην Ολλανδία, μια εκείνος στην Ελλάδα.

Όταν ο Ηendrik δήλωσε συμμετοχή στον 32ο Μαραθώνιο, η Βασιλική δεν φανταζόταν την υπέροχη έκπληξη που θα την περίμενε εκεί. Ήταν ο πρώτος του Μαραθώνιος στην Αθήνα αλλά δεν κατάφερε να τερματίσει λόγω ενός τραυματισμού που τον ταλαιπωρούσε, σταματώντας στο 21ο χιλιόμετρο. Μετά τις 14.00, όμως, κι ενώ οι δρομείς τερμάτιζαν στο Καλλιμάρμαρο κατά εκατοντάδες ο Ηendrik πήρε το μικρόφωνο. Κρατώντας στο χέρι του ένα δαχτυλίδι (κι αφού προηγουμένως είχε ζητήσει ειδική άδεια από τους διοργανωτές), έκανε πρόταση γάμου στην αγαπημένη του. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, δεν ήταν καθόλου σίγουρος για την απάντησή της, που βέβαια ήταν "ναι" αλλά πήρε το ρίσκο και το χειροκρότημα των θεατών, ήταν ισάξιο νικητή. Ο ΣΕΓΑΣ από την μεριά του, είχε φροντίσει για μια όμορφη ανθοδέσμη που προσέφερε στο ζευγάρι μαζί με ευχές.

«Δεν το περίμενα. Πίστευα ότι θα είχε ετοιμάσει ένα πανό που να γράφει ότι με αγαπά. Άλλωστε κι εγώ είχα ετοιμάσει ένα ανάλογο. Δεν φανταζόμουνα κάτι τέτοιο» δήλωνε η μέλλουσα νύφη. Εκείνος πρόσθεσε, «Αγαπώ την Ελλάδα κι ελπίζω ο γάμος να γίνει εδώ. Η Βασιλική είναι όμορφη, έξυπνη και είναι ο έρωτας της ζωής μου».

Η Βασιλική και ο Ηendrik παντρεύτηκαν στις 19 Σεπτεμβρίου στη Μονή Βλατάδων στη Θεσσαλονίκη και η δεξίωση έγινε στο Οινοποιείο Μπαμπατζιμόπουλου.  Σήμερα, το ζευγάρι ζει κυρίως στο Ρότερνταμ αλλά στην πραγματικότητα μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ Ελλάδας κι Ολλανδίας και μόνο λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, ξαναχωρίζονται για κάποια διαστήματα.

Ο 33ος «Μαραθώνιος της Αθήνας, ο Αυθεντικός» διοργανώνεται από τον ΣΕΓΑΣ στις 8/11 με εκκίνηση από την ιστορική αφετηρία στον Μαραθώνα και τερματισμό στο Καλλιμάρμαρο. Οι συμμετέχοντες φέτος ξεπερνούν τους 40.000 και πάνω από 100 χώρες δίνουν το παρόν. Παράλληλα, στο κέντρο της Αθήνας διοργανώνονται αγώνες 5χλμ, 10 χλμ, αγώνας για παιδιά και διαδρομή για αθλητές των Special Olympics , όπως και αγώνες για παιδιά σε όλους τους Δήμους από όπου περνάει η Μαραθώνια Διαδρομή.

Πηγή: gamos.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ