Ήρθε η IBM για να κάνει την Αθήνα «εξυπνότερη» - Συνεργασία με Δ. Αθηναίων για την διαχείριση του κυκλοφοριακού συστήματος

Δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες προς το δήμο Αθηναίων, με στόχο την αποτελεσματικότερη διαχείριση του κυκλοφοριακού συστήματος, θα προσφέρει η ομάδα εμπειρογνωμόνων της IBM, που βρίσκεται ήδη στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, τα στελέχη της εταιρείας IBM που έφτασαν στην Αθήνα, υποδέχθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, εγκαινιάζοντας τη συνεργασία, μετά τη σημαντική διάκριση της Αθήνας να επιλεγεί στις 16 πόλεις, παγκοσμίως, στις οποίες η εταιρεία θα προσφέρει δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες για την αρτιότερη λειτουργία τους. Μέσω του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της ΙΒΜ, Smarter Cities Challenge (@CitiesChallenge), η Αθήνα, η οποία επελέγη μεταξύ 100 πόλεων σε όλο τον κόσμο, θα λαμβάνει δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες, η εμπορική αξία των οποίων υπολογίζεται σε περίπου 500 χιλιάδες δολάρια.

Η ομάδα της ΙΒΜ βρίσκεται στην Αθήνα από χθες και επί τρεις εβδομάδες θα συνεργαστεί με τα στελέχη του δήμου Αθηναίων και τους εμπλεκόμενους φορείς, με στόχο την αποτελεσματικότερη διαχείριση του κυκλοφοριακού συστήματος της πόλης, αξιοποιώντας σύγχρονες τεχνολογίες και βέλτιστες πρακτικές.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ