Εκρηκτική η κατάσταση στην Κύπρο: Πρόσφυγες στη βρετανική βάση καίνε σκηνές και απειλούν να αυτοκτονήσουν

Το οπτικό και ηχητικό υλικό που δημοσίευσε η Dailymail δείχνει τις σκηνές χάους που εκτυλίχθηκαν πριν λίγες μέρες στην βρετανική αεροπορική βάση της Δεκέλειας στην Κύπρο, όταν πρόσφυγες που κρατούνται εκεί παρά τη θέλησή τους έβαλαν φωτιά στις σκηνές τους και συγκρούστηκαν με αγγλικές αστυνομικές δυνάμεις.

Στο αποκαλυπτικό βίντεο αλλά και στις φωτογραφίες, ένας άνδρας φαίνεται καθαρά να απειλεί να αυτοκτονήσει προτού σπεύσουν να τον εμποδίσουν οι Βρετανοί αστυνομικοί. Ένας άλλος πρόσφυγας εμφανίζεται με το πρόσωπό του γεμάτο με αίμα, έπειτα από αυτοτραυματισμό.

The video indicates that the 114 migrants and refugees at Dhekelia are frustrated by the living conditions at the base, where they have been provided with food, shelter and aid approved by UN standards

Σε άλλα βίντεο, ορισμένοι από τους συνολικά 114 Παλαιστίνιους και Σύρους πρόσφυγες που έφτασαν στο νησί τον περασμένο μήνα, μεταξύ των οποίων και 28 παιδιά, εκλιπαρούν να τους επιτραπεί να φύγουν από τη Δεκέλεια, όπου βρίσκεται η μία από τις δύο βρετανικές στρατιωτικές βάσεις στην Κύπρο.

«Είμαι 12 χρονών. Εδώ μας έχουν κλεισμένους σε σκηνές όπου κρυώνουμε και δεν μας αφήνουν να βγούμε έξω. Σας παρακαλούμε, βοηθήστε μας», εμφανίζεται να λέει ένα παιδί.

Protest: Another clip shows a group of migrants protesting at a fence, with one man having climbed on top of the barbed wire

Άλλη μία γυναίκα από την ομάδα των 114 περιγράφει τις συνθήκες διαβίωσης στη βάση που θυμίζουν φυλακή: «Λέγομαι Μανάρ και είμαι από τη Συρία. Είμαι 27 χρονών. Ήρθαμε εδώ κατά λάθος για να γλιτώσουμε από τον πόλεμο. Ήμασταν 3 μέρες στη θάλασσα και κοντέψαμε να πνιγούμε. Εδώ μας μετράνε κάθε μέρα λες και είμαστε φυλακή. Δεν αντέχουμε άλλο».

Πήγη: dailymail.co.uk

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ