Nikkei, Peruvian resto-bar: Κοσμοπολίτικη αύρα και περουβιάνικο fusion

Το Nikkei, η νέα hot άφιξη στην πόλη, είναι όμορφο, έχει φιλικές διαστάσεις και σε προκαλεί να το κάνεις στέκι σου με τη μία. Κλείνοντας πίσω σου την πόρτα, έχεις φύγει και ταξιδεύεις κοσμοπολίτικα, σ' ένα περιβάλλον στημένο με έμπνευση και στυλ. 

Έθνικ και αποικιακά στοιχεία με περουβιάνικες αναφορές, χωρίς υπερβολές, ζεστοί φωτισμοί, έμφαση στο ξύλο κι ένα μπαρ στολίδι, από εκείνα που θέλεις να κάθεσαι με τις ώρες και να ζεις το δικό σου σενάριο. Η ανοιχτή κουζίνα, στο βάθος, προσθέτει μια μοντέρνα οικειότητα κι ένας εξωτικός κήπος καδράρεται όμορφα από τη τζαμαρία.
Στα εντυπωσιακά signature κοκτέιλς και στα καλοστημένα πιάτα του μενού, η nikkei άποψη είναι εμφανής, με σαφή κλίση προς το Περού. Το ξύλινο βαρελάκι στη μπάρα περιείχε sherry PX και maraschino πριν φιλοξενήσει για παλαίωση το Fuego Spiced Rum επί 25 μέρες: συμμετέχει στο κοκτέιλ Facundo Meets Peru και είναι ένα δείγμα της εξαιρετικής δουλειάς του Σπύρου Κερκύρα. Cheviche, tataki, anticucho, πατάτες yuccas φιγουράρουν στο μενού που έστησε με έμπνευση ο Θάνος Στασινός και θα μπορούσε να συνοδευτεί από αρκετά κοκτέιλς της λίστας, για μια προχωρημένη fusion απόλαυση.

Παράδειγμα, το Nikkei Sour, (με Pisco Mosto Verde εμβαπτισμένο σε πράσινο τσάι με εσπεριδοειδή, καβουρδισμένο ανανά και καυτερή πιπεριά, πρωτεΐνη αβγού, ροζ γκρέιπφρουτ και σιρόπι μπίρας με ζάχαρη από κοκοφοίνικα ). Εκτός αν προτιμήσετε μια Bloody Tiger (στη θέση της Mary ) με leche de tigre και περουβιάνικη ντομάτα ή, λίγο πιο οικεία, ένα Vina Morada με βάση το κρασί Malbec. Σε καθε περίπτωση, το ταξίδι θα είναι επιτυχημένο.

Nikkei Peruvian resto-bar, Λεβέντη 3 Κολωνάκι, τηλ. 210 7239366

ΠΗΓΗ: athinoramabarawards.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ