Made in Greece o Δημήτρης Μαρκέας: O καλύτερος οινοποιός της Ν. Αυστραλίας ανάμεσα σε 350 - Πρώτο βραβείο στα κρασιά του‏


Το βραβείο του Οινοποιού της Χρονιάς κέρδισε ο ελληνικής καταγωγής οινοπαραγωγός της Νότιας Αυστραλίας, Δημήτρης Μαρκέας, σε εκδήλωση του 43ου Φεστιβάλ Οίνου, που έγινε πρόσφατα στο Renmark.

Ο κ. Μαρκέας κατέκτησε το ανώτερο βραβείο στον τομέα της οινοποιείας στην οινοπαραγωγική περιοχή του Riverland, καταφέρνοντας να ξεχωρίσει ανάμεσα σε περισσότερες από 350 άλλες συμμετοχές.Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της ομογενειακής εφημερίδας Νέος Κόσμος, τα κρασιά της οινοποιίας Μαρκέα έχουν συμμετάσχει επανειλημμένα στους ετήσιους Διαγωνισμούς Οίνου στη Νέα Υόρκη, σχεδόν κάθε χρόνο από το 2010 μέχρι σήμερα και έχουν λάβει υψηλές βαθμολογίες. Η οινοποιεία σήμερα εξάγει ποσότητες κρασιού στις ΗΠΑ και στην Κίνα. Οι πιο γνωστές ετικέτες της οινοποιείας είναι οι «Mallee Estate Shiraz», «Cabernet» και «Sauvignon Blanc» και η πιο διάσημη είναι η «P and E Markeas Shiraz», με τα αρχικά των γονιών και ιδρυτών της οινοποιείας.Ο Δημήτρης διαχειρίζεται το οινοποιείο Mallee Estate Winery, το οποίο ίδρυσαν οι γονείς του Παναγιώτης και Ελένη Μαρκέα το 1969.

Η οικογένεια κατάγεται από την Καρδαμύλη Μεσσηνίας και εγκαταστάθηκε στην εύκρατη ηλιόλουστη περιοχή του ποταμού Murray της Νότιας Αυστραλίας το 1968. Το 1988 η οικογένεια αγόρασε ένα μεγάλο κομμάτι γης στην ίδια περιοχή και την ίδια περίοδο ο Δημήτρης αποφασίσει να ακολουθήσει σπουδές Οινολογίας στο Πανεπιστήμιο Αδελαΐδας. Μαζί με τον αδερφό του, Θανάση, κατάφεραν να μετατρέψουν τους αμπελώνες τους σε ένα πρότυπο οινοποιείο. Από το 2005, η οικογένεια παρουσιάζει τα κρασιά σε επισκέπτες σε έναν χώρο που τον ονομάζει «Ταβέρνα» που θυμίζει τη ζεστή καλοκαιρινή ατμόσφαιρα σε μια ταβέρνα στην Ελλάδα. Μαζί με τα κρασιά, οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν και τα διάσημα στην περιοχή μπισκότα της κυρίας Ελένης. Το Renmark είναι μία επαρχιακή πόλη που ιδρύθηκε το 1889 από δύο Καναδούς και είναι τμήμα της επαρχίας Riverland, που είναι σήμερα η μεγαλύτερη σε έκταση περιοχή παραγωγής κρασιού στην Αυστραλία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ