Μade in Greece η «Φάρμα Κουκάκη»: Από το Κιλκίς στην «Απογείωση» στο εξωτερικό με νέα επένδυση 3,85 εκατ.

Ολοκληρώθηκε η νέα επένδυση, ύψους 3,85 εκατ. ευρώ, για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων της ακριτικής επιχείρησης «Φάρμα Κουκάκη», αυξάνοντας έτσι σημαντικά τη δυνατότητα παραγωγής τόσο στην εγχώρια όσο και τη διεθνή αγορά.
 

Η επένδυση θα επιτρέψει στην ελληνική γαλακτοβιομηχανία να αναπτύξει περαιτέρω τις εξαγωγές σε αγορές που έχει ήδη παρουσία μέσω αντιπροσώπων, όπως Γαλλία, Αγγλία, Γερμανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κύπρο, Ολλανδία κ.τ.λ.
Το εργοστάσιο της βιομηχανίας βρίσκεται στην έδρα της εταιρείας, σε έκταση 125 στρεμμάτων και διαθέτει στεγασμένους χώρους 4.835 τ.μ. Επιπλέον η εταιρεία διαθέτει ένα διαμετακομιστικό κέντρο στην Ιωνία Θεσσαλονίκης, το οποίο εξυπηρετεί τους πελάτες της Θεσσαλονίκης και των όμορων νομών με 41 αυτοκίνητα - ψυγεία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Κοσμά Ζακυνθινού στην imerisia.gr.


Τα πρώτα θεμέλια ανάπτυξης της επιχειρηματικής δραστηριότητας της «Φάρμας Κουκάκη», μπαίνουν το 1977, όταν ο Κωνσταντίνος και η Ολγα Κουκάκη δημιουργούν στην περιοχή μια μικρή κτηνοτροφική μονάδα. Στην αρχή, το γάλα κατευθύνεται σε μεγάλη βιομηχανία της Μακεδονίας, ενώ 20 χρόνια αργότερα, ο γιος τους Θανάσης, φτιάχνει μια οικοτεχνία που μεταποιεί το γάλα των γονιών του, γεννώντας έτσι τη φάρμα Κουκάκη.
Το αγνό και νόστιμο αγελαδινό γάλα διαφημίζεται από στόμα σε στόμα, ενώ παράλληλα στο χαρτοφυλάκιο της παραγωγής εντάσσονται και νέα προϊόντα, όπως γιαούρτι αγελαδινό και πρόβειο, ρυζόγαλο, κρέμα βανίλιας και αριάνι, που γίνονται σιγά σιγά γνωστά σε όλη τη χώρα. Τα προϊόντα παράγονται με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα πιστοποίησης έχοντας σαν στόχο, τη διάθεσή τους και στη διεθνή αγορά.
Το 2009, η επιχείρηση εκσυγχρονίζεται, μετακομίζοντας σε μια πρότυπη μονάδα 4.835 τ.μ. όπου χωρίς παρεκκλίσεις εφαρμόζονται αυστηροί ποιοτικοί έλεγχοι και όλοι οι κανόνες υγιεινής. Η επιχείρηση έχει καθετοποιημένη παραγωγή, καθώς διαθέτει κτηνοτροφική μονάδα, αναπτύσσοντας δραστηριότητα και στον πρωτογενή τομέα (ζωικό και φυτικό), εξασφαλίζοντας την πρώτη ύλη σε όλα τα στάδια, μέχρι το τελικό προϊόν, από το χωράφι στο ράφι.
Δίκτυο πωλήσεων
Με αίσθημα ευθύνης, προσήλωση στην παράδοση και ευαισθησία για την επόμενη γενιά, τα προϊόντα της «Φάρμα Κουκάκη» αυξάνουν διαρκώς το μερίδιο αγοράς. Με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις μέσα σε ένα απόλυτα φυσικό περιβάλλον, η έδρα της εταιρείας βρίσκεται στους Κάτω Αποστόλους, του νομού Κιλκίς, ενώ εκεί βρίσκεται το υπερσύγχρονο εργοστάσιο μαζί με τα γραφεία διοίκησης, όπως φυσικά και οι σταβλικές εγκαταστάσεις και οι φυτικές καλλιέργειες απ’ όπου παράγονται οι ζωοτροφές.
Το κέντρο διανομής των προϊόντων μαζί με τη δομή της Εμπορικής διεύθυνσης βρίσκεται στη Ν. Ιωνία Θεσσαλονίκης. Η Φάρμα Κουκάκη βάσει της καθετοποιημένης αντίληψης και εφαρμογής που έχει συνολικά στη διαχείριση του γάλακτος δραστηριοποιείται ενεργά και στην εκτροφή αγελάδων.
Η αγελαδοτροφική μονάδα μέσα στον Ιούλιο του 2011 μετακόμισε σε νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις. Με την πείρα της οικογένειας Κουκάκη στην εκτροφή ζώων και με το συνδυασμό της άριστης τεχνικής κατάρτισης του επιστημονικού και εργατικού δυναμικού της, η ποιότητα εκτροφής αγελάδων βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο.
Το σύγχρονο αλμεκτήριο και οι σταυλικές εγκαταστάσεις που διασφαλίζουν την ευζωία του ζωικού κεφαλαίου καθώς και την άριστη υγειονομική τους κατάσταση, φτιάχνουν το πλαίσιο για υψηλή αποδοτικότητα με προσοχή πάντα στην παραγωγή αρίστης ποιότητας γάλακτος.
Η φιλοσοφία της εταιρείας βασίζεται στην παραγωγή ασφαλών προϊόντων με υψηλές ποιοτικές προδιαγραφές που να ικανοποιούν τις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή.
Τα παραδοσιακά, φτιαγμένα από αρίστης ποιότητας πρώτη ύλη, ελληνικά προϊόντα της Φάρμας Κουκάκη, όπως φρέσκο αγελαδινό γάλα, γιαούρτι, αριάνι, κεφίρ, ρυζόγαλο, κρέμες, τυροκομικά, βούτυρο και φυσικοί χυμοί, βρίσκονται σε περισσότερα από 3.000 επιλεγμένα σημεία πώλησης στη χώρα μας και εξάγονται σε αρκετές αγορές του εξωτερικού.

Σχεδόν 40 χρόνια συμπληρώνονται απ' όταν ο Κώστας και η Ολγα Κουκάκη δημιουργούν το 1977 μια μικρή κτηνοτροφική μονάδα.
Το 1999, ο γιος τους Θανάσης, φτιάχνει μια οικοτεχνία που μεταποιεί το γάλα των γονιών του, δημιουργώντας έτσι τη Φάρμα Κουκάκη.
Το 2009, η επιχείρηση εκσυγχρονίζεται, μετακομίζοντας σε μια πρότυπη μονάδα 5.000 τ.μ.
Το εργοστάσιο της βιομη-χανίας (κτισμένο το 2010) βρίσκεται στην έδρα της, σε έκταση 125 στρεμμάτων, διαθέτοντας στεγασμένους χώρους 4.835 τ.μ.
Η εταιρεία διαθέτει διαμετακομιστικό κέντρο στην Ιωνία Θεσσαλονίκης, το οποίο εξυπηρετεί τους πελάτες της Θεσσαλονίκης και των όμορων νομών με 41 αυτοκίνητα - ψυγεία. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ