Λύση στο μυστήριο της εξαφάνισης του δικηγόρου; Επικοινώνησε με τη μητέρα του αλλά δεν έχει εμφανιστεί

Eντοπίστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης ο 33χρονος δικηγόρος, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί εδώ και 23 ημέρες από την Κομοτηνή. 

Ο ίδιος επικοινώνησε με τη μητέρα του και άλλα συγγενικά του πρόσωπα και σύμφωνα με πληροφορίες είναι καλά στην υγεία του. Οι λόγοι που τον οδήγησαν σε αυτή του τη φυγή είναι καθαρά προσωπικοί. Ο Γιάννης Αγαπάκης όταν ενημερώθηκε ότι τα συγγενικά του πρόσωπα τον αναζητούν πήρε τηλέφωνο τη μητέρα του και της είπε ότι είναι καλά και ότι βρίσκεται στην Κεφαλλονιά. Της ζήτησε να μην ανησυχεί και φέρεται να της είπε ότι θα επιστρέψει κοντά της, στην Κρήτη, σε λίγες μέρες.

Το χρονικό της εξαφάνισης
Τα ίχνη του νεαρού δικηγόρου με καταγωγή από το Ηράκλειο είχαν χαθεί εδώ και μισό περίπου μήνα από την Κομοτηνή όπου ζούσε και εργαζόταν και έκανε το μεταπτυχιακό του τα τελευταία χρόνια. Θήτευσε ως ασκούμενος δικηγόρος δίπλα σε γνωστή δικηγόρο της πόλης και στη συνέχεια παρέμεινε δίπλα της αναλαμβάνοντας τις πρώτες του υποθέσεις. Ταυτόχρονα από την περσινή χρονιά παρακολουθούσε μαθήματα στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του Διεθνούς Δικαίου στη Νομική Σχολή του ΔΠΘ.

Για έναν άριστο φοιτητή, έκανε λόγο η μητέρα του Μαρία Αγαπάκη, η οποία ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που είχε νέα από τον γιο της. Μπορεί να βρίσκονταν σε μεγάλη απόσταση, όμως μητέρα και γιος, επικοινωνούσαν καθημερινά. Στις 13 Οκτωβρίου 2015 μητέρα και γιος θα μιλήσουν στο τηλέφωνο γύρω στις 20.00 το βράδυ. «Ξύπνησε με το πρωί να πάω στο πανεπιστήμιο και μετά στο γραφείο», θα πει ο Γιάννης στη μητέρα του. Την επομένη, 14 Οκτωβρίου, η μητέρα του όντως θα τηλεφωνήσει στο σταθερό τηλέφωνο του γιου της στο σπίτι του, στην οδό Μάρκου Μπότσαρη, όμως εκείνος δεν βρίσκεται εκεί για να το σηκώσει.

Τότε η μητέρα θα συνειδητοποιήσει ότι έχει στο κινητό της ένα μήνυμα σταλμένο από τον γιο της που αναφέρει «φεύγω γιατί με κυνηγούν…». Από την περιοχή Μενεμένη της Θεσσαλονίκης εστάλη το μήνυμα, όπως προέκυψε από έρευνα εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, στην οποία απευθύνθηκε η μητέρα του εξαφανισθέντος αναζητώντας στοιχεία για το που μπορεί να βρίσκεται το παιδί της. «Αυτό είναι το τελευταίο μήνυμα από το παιδί μου, από τότε το κινητό του είναι κλειστό, 20 ημέρες με την σημερινή», είπε η κα Αγαπάκη.

Η μητέρα του, έχοντας μάταια προσπαθήσει δεκάδες φορές να επικοινωνήσει μαζί του, πήγε στην αστυνομία στο Ηράκλειο και κατήγγειλε την εξαφάνιση του.

Οι εικόνες στο σπίτι του
Το σπίτι του στην Κομοτηνή, είναι όπως το άφησε όταν έφυγε, στοιχείο που απομάκρυνε το ενδεχόμενο να παραβιάστηκε από κάποιον, αφού δεν προέκυψαν τέτοια δεδομένα. Η δικηγόρος στο γραφείο της οποίας εργάζεται ο 33χρονος, μαζί με την σπιτονοικοκυρά, μπήκαν πρώτες μετά την εξαφάνιση του στο σπίτι του στην Κομοτηνή, αφού έλαβαν σχετική ειδοποίηση από τη μητέρα του.

Ρούχα στην απλώστρα, φαγητό στο τραπέζι της κουζίνας και το πορτοφόλι του άδειο πάνω στο τραπέζι, είδαν οι δύο γυναίκες, όπως περιέγραψαν στη μητέρα του νεαρού δικηγόρου, που αποκάλυψε ότι την ημέρα της εξαφάνισης ο γιος της έχοντας κάνει ανάληψη 2.000 ευρώ θα πλήρωνε τα δίδακτρα στο πανεπιστήμιο για το μεταπτυχιακό του. «Φοβάμαι για τη ζωή του παιδιού μου, για μένα είναι όλα πιθανά», ανέφερε η κ. Αγαπάκη, που πλέον προσπαθεί να συνέλθει από το μεγαλύτερο θρίλερ που έχει ζήσει στη ζωή της...

Πηγή: xronos.gr, candianews.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ