36χρονη γέννησε το 9ο παιδί της μέσα στο σπίτι με βάρος 6,5 κιλά - Ο φυσιολογικός τοκετός κράτησε μόλις 15'

Το μεγαλύτερο μωρό που έχει γεννηθεί τα τελευταία χρόνια έφερε στον κόσμο με φυσιολογικό τοκετό μία γυναίκα στην Ινδία. Το νεογέννητο αγοράκι ζύγιζε  6,5 κιλά και το ακόμα πιο εκπληκτικό, σύμφωνα με τους μαιευτήρες, ήταν ότι η διαδικασία είχε διάρκεια μόλις 15 λεπτά!

Η 36χρονη Φίρντους Κατούν γέννησε το ένατο παιδί της, στο νοσοκομείο Ράχα Τζαμ Καλαουάτι, στην περιοχή Οράι, της πόλης Uttar Pradesh. Παρά το τεράστιο μέγεθός του, οι γιατροί εντυπωσιάστηκαν από το γεγονός ότι η γυναίκα το έφερε στον κόσμο με φυσιολογικό τοκετό και δίχως την παραμικρή  βοήθεια. Η 36χρονη γυναίκα δήλωσε στους γιατρούς ότι γέννησε και τα οκτώ προηγούμενα παιδιά της στο σπίτι. Ο σύζυγός της ωστόσο, Καντίρ Ράζα, επέμεινε αυτή τη φορά και τη μετέφερε στο πλησιέστερο νοσοκομείο, όπου γέννησε το μεγαλύτερο μωρό που γεννήθηκε ποτέ στην Ινδία.


Ο μαιευτήρας που βοήθησε την 36χρονη Φίρντους να φέρει στον κόσμο το «big baby», δήλωσε έκπληκτος: «Είναι ένα θαύμα. Στα 21 χρόνια της καριέρας μου , δεν έχω ξαναδεί τόσο μεγάλο μωρό. Μπορεί να μην το πιστεύετε, αλλά παρά το τεράστιο μέγεθός του, βγήκε πολύ εύκολα. Για λίγα δευτερόλεπτα μόνο κόλλησαν οι ώμοι του, αλλά μετά από τρία λεπτά βρισκόταν στα χέρια μου. Ήταν τόσο μεγάλο, που δεν χωρούσε στην αγκαλιά μου. Είναι ένα πανέμορφο μωρό. Δεν γνωρίζουμε γιατί το μωρό αναπτύχθηκε τόσο πολύ, όμως χαίρει άκρας υγείας».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ