Είναι μύθος ή αλήθεια ότι ζεσταινόμαστε με ένα ποτηράκι κρασί; Εσείς τι λέτε;

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα ποτηράκι κρασί μια κρύα χειμωνιάτικη μέρα, δεν συμφωνείτε; Μπορεί όμως όντως να μας ζεστάνει το κρασί ή είναι μύθος;

Η θερμαντική επίδραση του κόκκινου κρασιού δεν είναι ιδέα μας. Η επίδραση που έχει αυτός ο σκούρος σταφυλοχυμός που έχει υποστεί ζύμωση δεν είναι τυχαία…Το σώμα μας αντιδρά με φυσικό τρόπο στις τανίνες και τις ισταμίνες που βρίσκονται στη φλούδα του σταφυλιού. Φυσικά, δεν μας ζεσταίνει μόνο η κατανάλωση κρασιού. Οι Ρώσοι για παράδειγμα χρησιμοποιούν βότκα για να …την παλέψουν στις παγωμένες στέπες της χώρας, την πικρή ψύχρα του υποαρκτικών Σοβιετικών συνόρων ήδη από τον 14ο αιώνα.

Το αλκοόλ διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία σε όλο το σώμα και αυξάνει τη ροή του αίματος στα άκρα και το δέρμα. Οι ιδιότητες του αλκοόλ συνδυάζονται με τις θερμαντικές ιδιότητες που έχουν οι τανίνες και οι ισταμίνες που περιέχονται στο κόκκινο κρασί. Ο συνδυασμός όλων αυτών καθιστά το κόκκινο κρασί ένα ισχυρότατο θερμαντικό, σε βαθμό που κάποιοι δεν μπορούν να το πιουν το καλοκαίρι.

Αυτός είναι ένας λόγος που το κόκκινο κρασί καταναλώνεται περισσότερο τους χειμερινούς μήνες παρά το καλοκαίρι. Την επόμενη φορά που θα κάνει πολύ κρύο, δοκιμάστε να πιείτε ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί. Το σίγουρο είναι ότι θα σας ζεστάνει!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ