Η δραματική ιστορία του 26χρονου Luis Ortiz – Ο γιατρός του είπε ότι έχει 30 λεπτά ζωής

Αρχικά ο Luis Ortiz δεν έδινε σημασία στους πονοκεφάλους που ένιωθε. Όταν το πράγμα όμως έφτασε στο απροχώρητο και άρχισε να ζαλίζεται και να κάνει εμετούς πήγε στο νοσοκομείο της Νάπα στην Καλιφόρνια για να τον εξετάσουν οι γιατροί.

Φτάνοντας στο νοσοκομείο η κατάστασή του επιδεινώθηκε και έχασε τις αισθήσεις του. Οι γιατροί άμεσα τον υπέβαλαν σε αξονική τομογραφία που αποκάλυψε ότι στο κεφάλι του ζούσε ένα σκουλήκι και ήταν αυτό που του προκαλούσε τους φριχτούς πόνους.

Χρειαζόταν άμεση χειρουργική επέμβαση για να σωθεί τη ζωή του. "Έπαθα σοκ" ανέφερε ο 26χρονος στην Napa Valley Register και συμπλήρωσε: “Απλά δεν μπορούσα να πιστέψω κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί σε μένα. Δεν ήξερα ότι υπήρχε ένα παράσιτο στο κεφάλι μου το οποίο προσπαθούσε να καταστρέψει τη ζωή μου."

Brain Scan show the movment of a Tapeworm over time within a human brain.

Ο νευροχειρούργος Soren Singel μόλις είδε τις εξετάσεις είπε στον σοκαρισμένο 26χρονο ότι είχε μόνο μισή ώρα ζωής. "Ήταν πολύ οριακά τα πράγματα και ευτυχώς που ήρθε στο νοσοκομείο" δήλωσε ο Singel.

Οι γιατροί έβαλαν σε κώμα τον 26χρονο προκειμένου να πραγματοποιήσουν την επέμβαση."Κάναμε μια τρύπα στο κρανίο του οστού πάνω από το φρύδι και με την ενδοσκοπική κάμερα είδαμε ότι στον εγκέφαλο του 26χρονου το σκουλήκι είχε δημιουργήσει και ένα σάκο από προνύμφες”.

A Tapeworm

Η κύστη αυτή εμπόδιζε την ενυδάτωση του εγκεφάλου του Luis Ortiz και σύμφωνα με τους γιατρούς αν αυτό συνεχιζόταν για αρκετή ώρα θα προκαλούσε το θάνατο του 26χρονου.

Τώρα πλέον ο 26χρονος αναρρώνει από την επέμβαση, κάνει ασκήσεις για να ακονίσει και να επαναφέρει τη μνήμη του και ετοιμάζεται να αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο. 

ΠΗΓΗ: telegraph.co.uk

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ