Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Με δωροκάρτες αξίας 1000 δολαρίων αποζημιώνει τους Αμερικανούς η Volkswagen

Η Volkswagen ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι έτοιμη να αρχίσει τις αποζημιώσεις στους κατόχους ντιζελοκίνητων οχημάτων της στις ΗΠΑ που είχαν εγκατεστημένο το παράνομο λογισμικό στους κινητήρες.   

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων Volkswagen και Audi που φέρουν κινητήρες ντίζελ TDI δύο λίτρων, αφού εξακριβωθεί ότι το όχημά τους φέρει το εν λόγω λογισμικό, θα μπορούν να κάνουν αίτηση για να λάβουν μια προπληρωμένη κάρτα Visa ύψους 500 δολαρίων καθώς και μια "δωροκάρτα" της ίδιας αξίας την οποία θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν στις αντιπροσωπείες της εταιρείας στις ΗΠΑ. Θα τους δοθεί επίσης δωρεάν οδική βοήθεια για τρία χρόνια. Η VW διευκρίνισε στην ανακοίνωσή της ότι από σήμερα θα αρχίσει να στέλνει επιστολές στους ιδιοκτήτες των οχημάτων και θα τους ενημερώσει για αυτήν την ενέργειά της. "Κάνουμε αυτή τη χειρονομία καλής θέλησης ως ένα πρώτο βήμα για να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη των πελατών μας", είπε ο Μίχαελ Χορν, ο γενικός διευθυντής της VW στη Βόρεια Αμερική.

Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει μπει στο στόχαστρο των αμερικανικών ομοσπονδιακών αρχών αφού αποκαλύφθηκε ότι ορισμένα από τα μοντέλα της ήταν εξοπλισμένα με ένα παράνομο λογισμικό που παραποιούσε τα αποτελέσματα κατά τους υποχρεωτικούς ελέγχους για την εκπομπή ρύπων. Σήμερα εξάλλου ο οίκος αξιολόγησης Fitch ανακοίνωσε ότι υποβαθμίζει το αξιόχρεο της εταιρείας, λόγω των σκανδάλων στα οποία έχει εμπλακεί το τελευταίο διάστημα. Από το "Α" που βρισκόταν μέχρι τώρα, το αξιόχρεο της VW έπεσε κατά δύο βαθμίδες, στο BBB+ με αρνητική προοπτική. Πριν από λίγες ημέρες η VW είχε υποβαθμιστεί και από τον οίκο Moody's.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ