Οι πιο εγκληματικές φυσιογνωμίες: Ιδού οι δέκα πιο επικίνδυνες συμμορίες του κόσμου

Στο άκουσμά τους προκαλούν δέος. Οι ομάδες σε αυτή τη λίστα, ως επί το πλείστον μεγάλωσαν μέσα στη βία. Τα μέλη τους εμπλέκονται σε υποθέσεις εμπορίας ναρκωτικών, ξακαθαρίσματα λογαριασμών και δολοφονίες, εμπόριο σάρκας.

Primeiro comando da capital - Στρατιώτες της πρωτεύουσας

Ήταν το 1993 όταν εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στο Σαο Πάολο της Βραζιλίας, , ωστόσο χρειάστηκε λίγα μόλις χρόνια για να εξαπλωθεί σε όλες τις φυλακές της χώρας και να καταλάβει τον απόλυτο έλεγχο. Μερικές από τις δραστηριότητες της συμμορίας είναι το εμπόριο ναρκωτικών, οι δολοφονίες, οι απαγωγές κ.λ.π. Η Primeiro Comando da Capital διαθέτει δεκάδες χιλιάδες μέλη εντός των φυλακών αλλά και εκτός. Μάλιστα το 2006, όταν οι αρχές του Σάο Πάολο ερευνούσαν τη μαζική δολοφονία 40 αστυνομικών βρέθηκαν αντιμέτωποι με τα μέλη της συμμορίας. Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων περισσότεροι από 150 άνθρωποι σκοτώθηκαν, με τις αρχές να εγκαταλείπουν σταδιακά την έρευνα.
The aryan brotherhood - Η Αδελφότητα των Αρίων

Δημιουργήθηκε μέσα από τις αλλαγές που έφερε το κίνημα των κοινωνικών δικαιωμάτων στην αμερικάνικη κοινωνία, εντός και εκτός φυλακών. Έξελίχθηκε πολύ γρήγορα σε μια εγκληματική αυτοκρατορία που μέσα σε μια δεκαετία κατάφερε να επεκταθεί στις περισσότερες πολιτείες των ΗΠΑ. Υπολογίζεται πως η συμμορία διαθέτει περισσότερα από 20.000 ενεργά μέλη εντός των φυλακών, ενώ άγνωστος είναι ο αριθμός των μελών εκτός από αυτές. Η συμμορία είναι γνωστή για μια σειρά από εγκληματικές δραστηριότητες όπως εμπορείο ναρκωτικών, δολοφονίες, ληστείες κ.λ.π.
Barrio Azteca


Ιδρύθηκαν στην πολιτεία του Τέξας στις αρχές του 1990
. Τα μέλη δεν φέρουν χαρακτηριστικό γνώρισμα, συχνά ωστόσο μοστράρουν τατουάζ με αζτεκο-ινδιάνικο κεφάλι και φτερά: ένα φτερό για τον υπαρχηγό, δύο φτερά για τον τοπικό αρχηγό.
Yakuza


Η Γιακούζα ή Ιαπωνική μαφία είναι μια ομάδα από συνδικάτα οργανωμένου εγκλήματος στην Ιαπωνία. Είναι η μεγαλύτερη οργάνωση του είδους της στο κόσμο με 80.900 μέλη σε όλο το κόσμο, σύμφωνα με εκτίμηση του 2009, ενώ συνολικά δραστηριοποιούνται σε αυτήν 150.000 άτομα. Είναι γνωστή για τους αυστηρούς κώδικες συμπεριφοράς και την οργανωμένη φύση της. Ο όρος Γιακούζα στα Ιαπωνικά σημαίνει "8-9-3" (Για-Κου-Ζα). Πρόκειται για το χειρότερο φύλλο στο Ιαπωνικό παιγνίδι χάνα κούντα, αντίστοιχο του Μπλακ τζακ, στο οποίο ο παίκτης καλείται να συγκεντρώσει 19 για να κερδίσει. Οπότε όποιος τραβούσε 20 έχανε. Ο όρος σταδιακά άρχισε να σημαίνει "απόκληρος".
Bloods and crips

Η συμμορία ιδρύθηκε το 1969 στις φυλακές του Λος Άντζελες από τους Raymond Washington και Stanley Williams. Αρχικά ονομαζόταν "Cribs", εξελίχθηκε ωστόσο σε "Crips" από τον ιδιαίτερο τρόπο βαδίσματος των μελών της, που μοιάζει με το περπάτημα του «σακάτη» (cripple). Η συμμορία φοράει χαρακτηριστικά μπλε χρώματα και χρησιμοποιεί ιδιαίτερο τρόπο χαιρετισμού. Είναι από τις πολυπληθέστερες "μαφίες" φυλακής και διαθέτει αναρίθμητα παρακλάδια.
Hell's angles


Οι "Hell’s Angels" έχουν μακρά ιστορία συμπλοκών και αντιπαλότητας με άλλους συλλόγους. Το Δεκέμβριο του 1969, μια συναυλία στο Altamont Speedway έληξε με εκτεταμένες συμπλοκές και ένα νεκρό. Οι Rolling Stones είχαν προσλάβει μέλη των "Hell’s Angels" για προσωπική τους φρουρά κάτι που εξόργισε τα μέλη άλλων μοτοσυκλετιστικών κλαμπ.
The mungiki


Πρόκειται για μια απαγορευμένη εθνοτική οργάνωση και αίρεση της Κένυας. Το όνομά τους σημαίναι «ενωμένος λαός» ή «πλήθος» στη γλώσσα Κικούγιου. Λεπτομέρειες από την προέλευσή τους και τα δόγματα είναι ασαφείς.
Cosa Nostra

 

 

Είναι μια εγκληματική μυστική οργάνωση ανδρών η οποία δημιουργήθηκε στα μέσα του 19ου αιώνα στη Σικελία της Ιταλίας. Παρακλάδι της εμφανίστηκε στην ανατολική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών περί τα τέλη του 19ου αιώνα, μετά από διάφορα κύματα μεταναστών από τη Σικελία.
Los Zetas


Η προέλευση των Los Zetas χρονολογείται από τα τέλη της δεκαετίας του 1990, όταν κομάντος του μεξικάνικου στρατού εγκατέλειψαν τις τάξεις τους και άρχισαν να εργάζονται στο καρτέλ του Κόλπου.
Mara Salvatrucha (MS-13)


Την ονόμασαν Μara Salvatrucha, Mara ή MS – 13. Mara σημαίνει ένωση και είναι και δρόμος στο Έλ Σαλβαδόρ, το Salva προήλθε από το Salvadorian, trucha σημαίνει σκληρός ή περήφανος. Σύμφωνα με άλλους Salvatruchas ονομάζονταν οι αντάρτες του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου Farabundo Marti, πολλοί από τους οποίους κατέφυγαν στην Αμερική κατά τον εμφύλιο.Τέλος, το 13 συμβολίζει την 13η οδό του Λος Άντζελες, την πρώτη που ήλεγχαν.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ