Παρασκευόπουλος: Ένας κρατούμενος δεν παύει να είναι άνθρωπος - Φυσικά & θα μιλήσει μαζί του η πολιτεία

«Ένας κρατούμενος δεν παύει να είναι άνθρωπος. Είναι διοικούμενος και αν έχει κάποια αιτήματα, τα οποία είναι βάσιμα, ασφαλώς η πολιτεία θα τον ακούσει. Και θα τον ακούσει στοργικά, αυτός είναι ο θεσμικός της ρόλος. Απλώς η πολιτεία δεν εκβιάζεται. Σε καμία περίπτωση. Αυτό είναι άλλο», τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος.

Ο κ.Παρασκευόπουλος, μιλώντας στο MEGA, είπε: «Είμαι ήσυχος από την ώρα που έχει επιληφθεί η Δικαιοσύνη. Επομένως, θα φανεί τι υπάρχει εδώ και τι όχι».

Ουδέποτε έγινε συζήτηση και διαπραγμάτευση με άλλους παράγοντες για τα νομοθετήματα που θα διαμορφώνονταν υπογράμμισε με σαφήνεια ο υπουργός Δικαιοσύνης. Όπως είπε ο υπουργός, δεν γνωρίζει τι είπε ακριβώς ο Γιάννης Πανούσης, αλλά ουδέποτε έγινε συζήτηση και διαπραγμάτευση για τα νομοθετήματα που θα διαμορφώνονταν, προβάλλοντας ως απόδειξη αυτού ότι ο νόμος που προέκυψε είχε πάρα πολλές ρυθμίσεις που άφησαν απογοητευμένες κάποιες ομάδες κρατουμένων, λόγος για τον οποίο του έκαναν επιθέσεις.

Άλλο θέμα είναι η νομοθεσία και το πως θα ετοιμαστεί και θα ψηφιστεί από τη Βουλή και άλλο ένα αίτημα που αφορά μια απεργία πείνας ή μια συνθήκη στις φυλακές, υποστήριξε.

Επ' αυτού, ο κ. Παρασκευόπουλος τάχθηκε υπέρ του να συνομιλεί με κρατούμενους αρχικά το κράτος επικαλούμενος ακόμα και ακραίες καταστάσεις στις οποίες όπως τόνισε κάποιος μπορεί να είναι έτοιμος να σκοτώσει άνθρωπο και μια συνομιλία μαζί του να οδηγήσει σε σωτηρία.

«Φυσικά υπήρχαν επαφές με τον κ.Πανούση. Όχι απλώς επαφές, αλλά και συνεργασία».

Ο υπουργός ρωτήθηκε για τον μέχρι πρότινος μετακλητό υπάλληλο του υπουργείου Δικαιοσύνης, Π. Λάμπρου που χθες με ανακοίνωσή του υπογράμμισε πως του ζητήθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης να συνδράμει, ως ειδικός συνεργάτης στο πλαίσιο των καθηκόντων του, στην επαφή που πρέπει να έχει το υπουργείο με όλους τους κρατούμενους.

Ο κ. Παρασκευόπουλος επιβεβαίωσε ότι ο κ. Λάμπρου από το Μάρτιο του 2015 διετέλεσε μετακλητός υπάλληλος του υπουργείου, κάτι που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ενώ σημείωσε ότι με το τέλος του καλοκαιριού έληξε η θητεία του.

«Η ιδιότητα του κ. Λάμπρου είναι δημοσιευμένη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως», σχολίασε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ