«Απομάκρυναν» το διοικητή των Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ - Για "εκκαθαρίσεις συγκάλυψης" μιλά ο Γ. Πανούσης

Επιστολή “καθαίρεσης” του διοικητή της διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ Δημήτρη Σταυρόπουλου έστειλε ο αν. Υπουργός ΠΡΟΠΟ Νίκος Τόσκας στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Η απόφασή του έρχεται λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Γ. Πανούση ότι οποιαδήποτε αλλαγή στην ηγεσία της συγκεκριμένη υπηρεσία πρέπει να θεωρηθεί ως απόπειρα συγκάλυψης.

Ως πραξικοπηματική, εξωθεσμική, ενδεχομένως και παράνομη κρίνουν τη συγκεκριμένη απόφαση κύκλοι της Αστυνομίας. Την ίδια ώρα το περιβάλλον του πρώην υπουργού κάνει λόγο για εκκαθαρίσεις συγκάλυψης. “Θα κριθεί η φαυλότητα και εντιμότητα των κινήσεών τους. Ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του”.

Αύριο αναμένεται να συγκληθεί η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για την επιλογή του νέου διοικητή Εσωτερικών Υποθέσεων, ο οποίος σύμφωνα με την πρόταση του κ. Τόσκα είναι ο ταξίαρχος Αναστάσιος Αναστασάκος που μέχρι σήμερα υπηρετούσε σε οικονομικές υπηρεσίες στο αρχηγείο.  

Στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής Πανούσης – Ρουμπάτης

Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας θα κληθούν το αμέσως επόμενο διάστημα ο πρώην υπουργός Γιάννης Πανούσης και ο διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης για τις καταγγελίες του πρώην υπουργού για σχέσεις κυβερνητικών αξιωματούχων με τρομοκράτες και την στοχοποίησή του.

Η απόφαση ακρόασης των κ.κ. Γιάννη Πανούση και Γιάννη Ρουμπάτη ελήφθη πριν λίγο ομόφωνα από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας , με το θέμα να το θέτει ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννη Τραγάκης, να συμφωνεί η Πρόεδρος της Επιτροπής Τασία Χρυστοδουλοπούλου και να υπερθεματίζει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ