Διαφωνία κορυφής για γέλια! Ο Ολάντ δεν θέλει δείπνο χωρίς γαλλικό  κρασί -Στον Ιρανό Πρόεδρο προτείνει breakfast!  

Μία ασυμφωνία στο… μενού φαίνεται πως περιπλέκει την πρώτη επίσημη επίσκεψη του ιρανού προέδρου, στη Γαλλία. Ο Χασάν Ρουχανί πρόκειται να συναντηθεί και να έχει επίσημο γεύμα με τον Φρανσουά Ολάντ στο Μέγαρο των Ηλυσίων, στις 17 Νοεμβρίου. 

Ηγέτης ωστόσο μίας χώρας όπου το αλκοόλ απαγορεύεται διά ροπάλου, ο Ρουχανί φέρεται πως απέρριψε την πρόσκληση. Ο γάλλος πρόεδρος από την πλευρά του δεν φαίνεται καθόλου διατεθειμένος να παρακάμψει το πρωτόκολλο για να παραθέσει ένα γεύμα «χαλάλ». 

Μέχρι στιγμής, το Μέγαρο των Ηλυσίων δεν έχει σχολιάσει τις πληροφορίες που έδωσε πρώτο στη δημοσιότητα το τηλεοπτικό δίκτυο RTL. Σύμφωνα με αυτές, το Ιράν ζήτησε - όπως συνηθίζει - να παρατεθεί ένα γεύμα που θα σέβεται τους κανόνες του ισλάμ (χαλάλ), στο οποίο βεβαίως δεν θα ρέει γαλλικό κρασί, κάτι το οποίο ο Ολάντ φαίνεται πως δεν δέχτηκε.

Αντ’ αυτού, το Ελιζέ φαίνεται πως πρότεινε το γεύμα να αντικατασταθεί με πρόγευμα, το οποίο - σύμφωνα πάντα με το RTL - επίσης απέρριψε ως «πολύ φθηνό» ο ιρανός ηγέτης. 

Σε κάθε περίπτωση, οι σύμβουλοι στο Μέγαρο των Ηλυσίων δεν κρύβουν τη δυσαρέσκειά τους για όλη αυτήν την ιστορία, την οποία θεωρούν «γελοία», τη στιγμή που μείζονα θέματα, όπως ο εμφύλιος στη Συρία και η εφαρμογή της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, πρόκειται να τεθούν επί τάπητος. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ