Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Ο Πανούσης πετάει το γάντι στην κυβέρνηση: «Να απαλλαγεί ο Τσίπρας από τους Αριστερούς του τίποτα»

Στην αντεπίθεση περνά ο Γιάννης Πανούσης μετά τη μήνυση που κατέθεσαν, κατά αγνώστων, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Παρασκευόπουλος και Νίκος Τόσκας.

Πιο συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή του, ο κ. Πανούσης διαμηνύει «σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ» και τονίζει ότι σε αυτόν τον αγώνα έχει απέναντί του και το κράτος και το παρακράτος.

Ακόμη, αφήνει αιχμές για το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα και αναφέρει χαρακτηριστικά: «Είχα  προειδοποιήσει τον πρωθυπουργό.  Ή  θ’απαλλαγεί  από τον στενό κύκλο των
"Αριστερών του τίποτα...." ή θα χαθεί μαζί τους». 

Αναλυτικά η δήλωση Πανούση

Αυτά δεν συμβαίνουν και δεν γίνονται ανεκτά στις πολιτισμένες ευρωπαϊκές χώρες και δημοκρατίες. Να εισηγείται η Κυβέρνηση να απευθυνθώ στον Εισαγγελέα, να πηγαίνεις στον Εισαγγελέα και να καταθέτεις έγγραφα (και όχι απόψεις) και να σε κατηγορούν «γιατί πήγες τώρα» και μετά να σε μηνύουν γιατί άσκησες συνταγματικό δικαίωμα.

Δεν απομένει σ’αυτή τη νέα ολοκληρωτικού τύπου αντίληψη και πρακτική να με συλλάβουν γιατί είμαι αντικαθεστωτικός (τί μου θυμίζει;τί μου θυμίζει;), φαντάζομαι με τις ευλογίες των Υπουργών Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης που κόπτονται για τα δικαιώματα (μόνον των δικών τους;).

Αντί να προβληματίζονται με τα συνεχή διαγγέλματα μίσους των Πυρήνων της Φωτιάς (τρία σε λίγες μέρες) που στρέφονται μόνον εναντίον μου και όχι κατά των ασκούντων σήμερα την κατασταλτική κυβερνητική πολιτική, ασχολούνται με την προσωπικότητά μου.

Να ψάξουν σε όσο βάθος θέλουν τη ζωή μου. Όσο για τη ζωή ορισμένων από αυτούς ξέρω πολύ καλά τα σκοτεινά σημεία της διαδρομής τους (και όχι μόνον ιδεολογικά).

Είχα  προειδοποιήσει  τον  Πρωθυπουργό.  Ή  θ’απαλλαγεί  από  τον  στενό  κύκλο  των
«Αριστερών του τίποτα....» ή θα χαθεί μαζί τους.

Μέχρι να πάρει την τελική του απόφαση ας ελέγξει τουλάχιστον τον τρόπο που κάθε μέρα διολισθαίνουν ορισμένοι κύκλοι σε εξω-θεσμικές υπόγειες δράσεις.

ΥΓ1 Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ τις «τρακατρούκες» των -κατά Λένιν- “χρήσιμων ηλιθίων”

ΥΓ2 Δεν αισθάνομαι μόνος σ’αυτόν τον αγώνα όπου φαίνεται να’χω απέναντι μου το Κράτος
(και το Παρακράτος;)

Καθηγητής
Γιάννης Πανούσης

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ