Πανούσης: Προειδοποίησα τον Τσίπρα - Ή θα απαλλαγεί από τον στενό κύκλο των Αριστερών του τίποτα, ή θα χαθεί μαζί τους

Στα άκρα οδηγείται πλέον η κόντρα ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον Γιάννη Πανούση. Η κυβέρνηση ουσιαστικά κατηγορεί τον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη πως βοηθάει σε μια συντονισμένη επίθεση των ΜΜΕ εναντίον της.

Από την άλλη, ο κ. Πανούσης υποστηρίζει πως δέχεται πόλεμο από την κυβέρνηση. Πάντως, ξεκαθαρίζει ότι δεν θέλει πόλεμο, αλλά δεν είναι διατεθειμένος και να κάνει πίσω. Μάλιστα, από την πλευρά του χαρακτηρίζει «ανόητες» τις όποιες αιχμές έχουν αφήσει εις βάρος του κυβερνητικά στελέχη περί «κατασκοπείας» επειδή δήθεν έγινε διαρροή εγγράφων της ΕΥΠ, λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός τον προέτρεψε να καταθέσει τις καταγγελίες στη Δικαιοσύνη.

Ο πρώην υπουργός μάλιστα κάνει και ένα βήμα παραπέρα, προειδοποιώντας τον πρωθυπουργό «να απαλλαγεί από τον στενό κύκλο των Αριστερών τού τίποτα», διαφορετικά θα χαθεί μαζί τους. 

Η κυβέρνηση συνεχίζει να ρίχνει βέλη στον Πανούση
Κυβερνητικές πηγές πάντως επιμένουν στη θέση τους πως αν ο κ. Πανούσης είχε τα στοιχεία από την περίοδο που ήταν υπουργός, γιατί δεν έκανε τότε καμία κίνηση. Μάλιστα προχωρούν και ένα βήμα παρακάτω και αναρωτιούνται «πώς γίνεται να είναι στην κατοχή του κ. Πανούση απόρρητα έγγραφα, αφού δεν είναι πλέον υπουργός;».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Πανούση

«Αυτά δεν συμβαίνουν και δεν γίνονται ανεκτά στις πολιτισμένες ευρωπαϊκές χώρες και δημοκρατίες. Να εισηγείται η Κυβέρνηση να απευθυνθώ στον Εισαγγελέα, να πηγαίνεις στον  Εισαγγελέα και να καταθέτεις έγγραφα (και όχι απόψεις) και να σε κατηγορούν «γιατί πήγες τώρα» και μετά να σε μηνύουν γιατί άσκησες συνταγματικό δικαίωμα.

Δεν απομένει σ’αυτή τη νέα ολοκληρωτικού τύπου αντίληψη και πρακτική να με συλλάβουν γιατί είμαι αντικαθεστωτικός (τί μου θυμίζει; τί μου θυμίζει;), φαντάζομαι με τις ευλογίες των Υπουργών Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης που κόπτονται για τα δικαιώματα (μόνον των δικών τους;).

Αντί να προβληματίζονται με τα συνεχή διαγγέλματα μίσους των Πυρήνων της Φωτιάς (τρία σε λίγες μέρες) που στρέφονται μόνον εναντίον μου και όχι κατά των ασκούντων σήμερα την κατασταλτική κυβερνητική πολιτική, ασχολούνται με την προσωπικότητά μου.

Να ψάξουν σε όσο βάθος θέλουν τη ζωή μου. Όσο για τη ζωή ορισμένων από αυτούς ξέρω πολύ καλά τα σκοτεινά σημεία της διαδρομής τους (και όχι μόνον ιδεολογικά).

Είχα προειδοποιήσει τον Πρωθυπουργό. Ή θ’απαλλαγεί από τον στενό κύκλο των «Αριστερών του τίποτα....» ή θα χαθεί μαζί τους.

Μέχρι να πάρει την τελική του απόφαση ας ελέγξει τουλάχιστον τον τρόπο που κάθε μέρα διολισθαίνουν ορισμένοι κύκλοι σε εξω-θεσμικές υπόγειες δράσεις.

ΥΓ1. Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ τις «τρακατρούκες» των -κατά Λένιν- “χρήσιμων ηλιθίων”

ΥΓ2. Δεν αισθάνομαι μόνος σ’αυτόν τον αγώνα όπου φαίνεται να’χω απέναντι μου το Κράτος (και το Παρακράτος;)».

Την Τετάρτη η Επιτροπή Θεσμών
Τελικά την ερχόμενη Τετάρτη θα καταθέσει στην Επιτροπή Θεσμών ο κ. Πανούσης, ενώ η ΝΔ ζήτησε να είναι παρόντες και οι υπουργοί Νίκος Παρασκευόπουλος και Νίκος Τόσκας. Κατά την έναρξη της συνεδρίασης η πρόεδρος Τασία Χριστοδουλοπούλου πρότεινε να κληθεί ο κ. Πανούσης την ερχόμενη Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι.

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης ο Γιάννης Τραγάκης υπενθύμισε στην πρόεδρο ότι η αρχική πρόταση ήταν για άμεση κλήση του πρώην υπουργού ώστε να έχει εξεταστεί έως το τέλος της εβδομάδας.

Το θέμα τέθηκε σε ψηφοφορία, με δεδομένη την αντικατάσταση του κ. Νικολόπουλου υπερίσχυσε η πρόταση της πλειοψηφίας, με συνέπεια η κλήση του κ. Πανούση μεταφέρεται για την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ