Σε 7 σημεία χτύπησαν οι τρομοκράτες την καρδιά του Παρισιού - Πυροβολισμοί, βόμβες, 42 νεκροί - Κλειστά σύνορα

Πανικός επικρατεί αυτή την ώρα στο Παρίσι καθώς σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ υπάρχουν πολλοί νεκροί και τραυματίες έπειτα από επίθεση με καλάσνικοφ σε εστιατόριο στην οδό Rue Bichat στο 10ο διαμέρισμα της πόλης.

Την ίδια ώρα, όμως, ακούστηκαν πυροβολισμοί έξω από θέατρο στην ίδια περιοχή και λίγη ώρα αργότερα ένας άγνωστος άνοιξε πυρ έξω από πολυσύχναστη καφετέρια, ενώ  τρεις εκρήξεις κοντά στο stade de France στο οποίο αυτή την ώρα διεξάγεται ο φιλικός αγώνας Γαλλίας - Γερμανία. 
Τον αγώνα παρακολουθούσε, μάλιστα, ο Φρανσουά Ολάντ και η ασφάλειά του τον απομάκρυνε άμεσα.

 

 

01:40  Το τηλέφωνο της ελληνικής πρεσβείας στο Παρίσι 
Το Τηλέφωνο της ελληνικής πρεσβείας στο Παρίσι είναι το (+33) 1 4723 7228

01:28  Reuters: Εκρήξεις έξω από το θέατρο Bataclan 
Το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο αναφέρει πως υπήρξαν πέντε εκρήξεις έξω από το θέατρο Bataclan και υποστηρίζει πως ενδεχομένως οι δράστες είχαν παγιδεύσει με βόμβες διάφορα σημεία.

01:20  Αυτόπτης μάρτυρας από το θέατρο Bataclan 
Δηλώνει πως οι δράστες πυροβολούσαν συνέχεια και ο κόσμος προσπαθούσε να κρυφτεί. Δύο αστυνομικοί μπήκαν στην είσοδο και προσπαθούσαν να βγάλουν τους τραυματίες έξω. Ζήτησαν από τον κόσμο να πέσει κάτω.

01:19  Άνοιξαν όλα τα νοσοκομεία στη Γαλλία 
 Δεκάδες είναι οι τραυματίες και για αυτό με εντολή του γαλλικού υπουργείου Υγείας, άνοιξαν όλα τα νοσοκομεία στο Παρίσι

01:12  Ο Αλέξης Τσίπρας για το μακελειό στο Παρίσι 
Τα βαθιά συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και την στήριξή του σε αυτές τις δύσκολες στιγμές στον γαλλικό λαό εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε μήνυμα του προς τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, με αφορμή το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι.  "Βαθιά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Εκφράζω τη στήριξη μας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές στον Γαλλικό λαό", είναι το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον κ. Ολάντ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.  

01:11  Ο τελευταίος απολογισμός από το μακελειό στο Παρίσι 
Τουλάχιστον 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις πολλαπλές, σχεδόν ταυτόχρονες επιθέσεις σε χώρους ψυχαγωγίας και διασκέδασης στο Παρίσι το βράδυ της Παρασκευής, σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης, ενώ δεκάδες άνθρωποι, από 60 ως 100 σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες, κρατούνται όμηροι σε συναυλιακό χώρο.

01:10  Πληροφορίες ότι εκτελούν τους ομήρους στο θέατρο Bataclan 
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ακούγονται πυροβολισμοί μέσα στο θέατρο, όπου φέρονται να υπάρχουν περισσότεροι από 60 όμηροι.


00:58  Το μήνυμα του Γιούνκερ 
«Συγκλονισμένος» από τις επιθέσεις δήλωσε και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, εκφράζοντας την «αλληλεγγύη» του στη Γαλλία, επίσης μέσω Twitter.

00:57 Σε επαγρύπνυση το υπ. Εξωτερικών με το βλέμμα στραμμένο στους Ελληνες πολίτες που ζουν στην Γαλλική πρωτεύουσα.

00:55 Ομπάμα: Η επίθεση στο Παρίσι είναι μια επίθεση κατά της ανθρωπότητας

Τα 3 σημεία των τρομοκρατικών χτυπημάτων

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ