Μade in Greece η "Ευτοπία" της Ευγενίας & του Φώτη: Γεύσεις, αρώματα από την παιδική μας ηλικία

Ξεκινήσαμε ως ένα ηλεκτρονικό κατάστημα (www.e-utopia.gr) που ασχολείται με την πώληση ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων, με στόχο να προσφέρουμε στους πελάτες μας προϊόντα, με άριστες προδιαγραφές, σε συνδυασμό με την υψηλή ποιότητα υπηρεσιών.

Από το eshop στην Ερυθραία γιατί η Ευτοπία δεν είναι Ουτοπία 

Σύντομα, το πείσμα να αποδείξουμε ότι η ευτοπία δεν είναι ουτοπία, ήταν το κίνητρο για να δημιουργήσουμε το δικό μας φυσικό κατάστημα, στη Νέα Ερυθραία. Με αγάπη για το αυθεντικό και το απέριττο αλλά και πάθος για υγιεινή διατροφή, γεμίσαμε τα ράφια της «ΕΥΤΟΠΙΑΣ» μας με προϊόντα που επιλέγονται ένα-ένα, από μικρούς παραγωγούς από όλη την Ελλάδα, με στόχο να φθάνει στον πελάτη ό,τι καλύτερο από την ελληνική γη. Αναζητήσαμε παραγωγούς που αντιστέκονται στις σύγχρονες μεθόδους και εφαρμόζουν τους πιο αγνούς τρόπους επεξεργασίας, εντοπίσαμε αρώματα και γεύσεις μοναδικές, παρασυρθήκαμε από την ουτοπία για να μεταφέρουμε στον πραγματικό κόσμο την απλότητα των παιδικών μας χρόνων.
 Ήδη πολλά προϊόντα έχουν τη δική μας ετικέτα, διασφαλίζοντας ακόμη καλύτερη ποιότητα για τους πελάτες μας.

Βραβευμένα αγνά φυσικά  τα προϊόντα της Ευτοπίας

Με πίστη για το αγνό, φυσικό και ποιοτικό και βεβαιότητα για το «αναντικατάστατο» των ελληνικών προϊόντων επιλέξαμε βραβευμένα κρασιά, ορεκτικά, πρωτότυπες γεύσεις λικέρ, παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες, ιδιαίτερες γεύσεις στο ξίδι, αλλά και βιολογικό λάδι και ελιές, αρωματικά φυτά και βότανα, χύμα βιολογικά όσπρια, πετιμέζι, μέλι, ξηρούς καρπούς, παξιμάδια, ελληνικό καφέ, ούζο ή τσίπουρο.

Ευτοπία: η αναζήτηση ενός καλύτερου κόσμου!

Το όραμά μας κινείται στα όρια του πραγματικού με το φανταστικό. Από τη μία, η λέξη "ουτοπία" είναι συνώνυμη του εξωπραγματικού και του ανέφικτου. Από την άλλη, ως “ευτοπία” θα χαρακτηρίζαμε την αναζήτηση ενός καλύτερου, εφικτού κόσμου. Η ευτοπία, λοιπόν, δεν είναι το αντίθετο της πραγματικότητας, αλλά η προβολή μιας πιο ανθρώπινης κοινωνίας.
Κόντρα σε όσους μας έλεγαν ότι «δεν είναι καιρός για επιχειρήσεις», ανοίξαμε πανιά. 
Η «ΕΥΤΟΠΙΑ» αποτελεί μια προσπάθεια να αντισταθούμε στο βιομηχανοποιημένο τρόπο ζωής και να προασπίσουμε τα δώρα που μας δίνει απλόχερα η ελληνική φύση. Όλα τα προϊόντα που επιλέξαμε παρασκευάζονται από μικρές οικοτεχνίες με μεράκι και αγάπη για την παράδοση. 
Στόχος μας σε αυτή τη δύσκολη περίοδο είναι να στηρίξουμε ο ένας τον άλλο, να ενισχύσουμε μικρούς παραγωγούς και να αντισταθούμε στα τυποποιημένα προϊόντα αμφίβολης ποιότητας.


 
Ευτοπία: Συνεργασία με το "Μαργαρίτα" για μοναδικά κρητικά κουλουράκια 

H «ΕΥΤΟΠΙΑ» συνεργάζεται με το «ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ», ένα Εξειδικευμένο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης για νέους και νέες με νοητική υστέρηση. Οι καταρτιζόμενοί του φτιάχνουν τα μοναδικά κρητικά κουλουράκια κρασιού, που έχουν γίνει το best seller του καταστήματός μας αλλά και τις ποδιές και τις υφασμάτινες τσάντες μας. Θα είμαστε πάντα δίπλα τους, γιατί πιστεύουμε ότι οτιδήποτε θετικό, θα προκύψει μόνο με το άθροισμα πολλών μικρών ενεργειών από όλους...


 
Η Ευγενία και ο Φώτης = Ευτοπία 

Ευγενία: Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Σπούδασε Γαλλική φιλολογία, αλλά αναζητώντας ευρύτερο πεδίο προσφοράς, πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού. Το ενεργητικό της περιλαμβάνει ακόμη πολυάριθμες παρουσιάσεις σε συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό και άλλα πολλά τυπικά και εγκύκλια, ωστόσο, το ασίγαστο δαιμόνιό της ήταν το κίνητρο για να σαλτάρει στην «Ευτοπία» της.

Φώτης: Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά ήταν απλώς θέμα χρόνου  να αποδείξει ότι προτιμάει το στωικό «ομολογουμένως τη φύσει ζην», παρά οποιοδήποτε κέλευσμα τής μεταμοντέρνας υστερίας (μας). Τα περισσότερα βράδια του αποδύεται, με οδηγό το μπουζούκι του, σε σουλάτσα στους μουσικούς δρόμους τού Μάρκου, του Τσιτσάνη, του Μάλαμα, του Θ. Παπακωνσταντίνου και των άλλων παιδιών.

 

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο site e-utopia.gr

αλλά και στο κατάστημα που βρίσκεται επί της Κ. Βάρναλη 33 στην Ν. Ερυθραία 

 

Επιμέλεια: Ειρήνη Νικολοπούλου

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ