Η τρομοκρατία στο επίκεντρο της συνόδου των G20 στην Αττάλεια - Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας – Φώτο απ’ όλες τις αφίξεις

Στη σκιά των πολύνεκρων τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι ξεκινά υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην Αττάλεια της Τουρκίας η διήμερη σύνοδος της G20.

Παρά το γεγονός ότι η G20 συνήθως εστιάζει σε οικονομικά ζητήματα, θεωρείται δεδομένο ότι ψηλά στην ατζέντα θα βρεθεί ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έφτασε το πρωί στην Τουρκία για να μετάσχει στη σύνοδο. Το προεδρικό αεροπλάνο Air Force One προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Αττάλειας λίγο πριν από τις 07:00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος).

Πρώτο δείπνο με τον Σαουδάραβα Ηγέτη

Ο Ομπάμα, ο οποίος συγκάλεσε το Σάββατο στην Ουάσινγκτον το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας για να συζητήσει το θέμα των επιθέσεων στην γαλλική πρωτεύουσα αναμένεται να συναντηθεί το πρωί με τον τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Οι προχθεσινές επιθέσεις ενόπλων και καμικάζι στο Παρίσι μπορεί να αλλάξουν τις προτεραιότητες στην Ουάσινγκτον και άλλες πρωτεύουσες χωρών μελών του ΝΑΤΟ» δήλωσε από την Τουρκία ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριάμπκοφ.

Ο Πρόεδρος της Κίνας

«Ο κόσμος αλλάζει και αυτό το σοκ, το συγκλονιστικό αυτό (γεγονός) που συνέβη στο Παρίσι μάλλον θα (...) αλλάξει λίγο την κλίμακα των προτεραιοτήτων των συναδέλφων μας στην Ουάσινγκτον και σε άλλες πρωτεύουσες (χωρών μελών) του ΝΑΤΟ» σημείωσε.

Ο Μπαν Κι Μουν

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας σημείωσε εξάλλου ότι οι συνομιλίες στη Βιέννη για την επίλυση της κρίσης στη Συρία και οι ενδείξεις που υπάρχουν από τις πρωτεύουσες στον κόσμο αφήνουν να διαφανεί μια μεγαλύτερη κατανόηση στον κοινό αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

Ο Καναδός νέος και ωραίος Τρυντώ

Οι ηγέτες των 20 κρατών συναντώνται δύο ημέρες μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι, 15 ημέρες μετά τη συντριβή ρωσικού αεροσκάφους στο Σινά -που εκτιμάται πως προκλήθηκε από βομβιστική επίθεση- και έναν μήνα μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις αυτοκτονίας στην πορεία ειρήνης στην Άγκυρα. Πέραν των συνομιλιών που θα αφορούν τις τρομοκρατικές επιθέσεις που έπληξαν τη Γαλλία, οι οποίες αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της διήμερης αυτής συνάντησης, στην ατζέντα των συνομιλιών βρίσκονται επίσης ο πόλεμος στη Συρία και η κρίση με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Η άφιξη του Πούτιν

Το παρών στη συνάντηση θα δώσουν, μεταξύ άλλων, ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. Η Γαλλία θα εκπροσωπηθεί από τον υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν και τον υπουργό Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς.  Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι αυξάνεται η ομοφωνία των παγκόσμιων δυνάμεων στο ότι πρέπει να εργαστούν μαζί για να αντιμετωπίσουν του ISIS.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ